Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Igaz, hogy a csapvíz tele van...

Igaz, hogy a csapvíz tele van szennyeződésekkel és gyógyszermaradványokkal, hormonokkal?

Figyelt kérdés
Voltam egy Zepter termékbemutatón,ahova kellett vinni csapvízet otthonról.Majd vasruddal végzett elektrolízises teszt után perceken belül felforrt és zavarossá vált a víz.Azt mondta az előadó,hogy lám bebizonyosodott,hogy mennyi szennyződés van a csapvízben!De van megoldás: az álatuk forgalmazott 400-600 ezer Ft.-os víztisztító készülék.Utólag megtudtam,hogy az elektrolízist nem vasruddal,hanem grafitruddal végzik.Így minden bizonnyal a vasrúdról leoldódott vas szennyezte meg a vizet.Más víztisztítót forgalmazó cég is a csapvíz szennyezettségét hozza fel érvnek.Van itt valaki,aki biztosan tudja,hogy mi az igazság az ivóvízünkkel kapcsolatban?
2010. márc. 9. 09:28
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
66%
Az ivóvizet rendszeresen ellenőrzik,fertőtlenítik!:) A víztisztító berendezést árusítónak érdeke hogy az ellenkezőjét állítsa!
2010. márc. 9. 09:35
 2/12 anonim ***** válasza:
67%
Nekem erről az a véleményem, ha hazánkban a csapvíz annyira szennyezett lenne, akkor tömegével betegednének meg emberek. Városunkban is minden évben többször is tisztitják a vizet, és főleg nyáron. Olyankor zavarosabb, klórosabb. Ugyhogy kár kiadni ennyi pénzt érte, de mindenkinek szíve joga!
2010. márc. 9. 09:44
 3/12 anonim ***** válasza:
67%

Aki beveszi,megveszik! Az ilyen termékbemutatókon az eladók minden trükköt bevetnek,hogy minnél több embert húzzanak csöbe.Ök az eladás után kapnak százalékot.

Èn eleve oda sem megyek.

2010. márc. 9. 09:55
 4/12 anonim ***** válasza:
60%
Igen, ha ilyen koszos lenne a víz, akkor nagyon sokan megbetegednének tőle. Persze vannak helyek,ahol nagyon koszos a víz. De a legtöbb helyen a legnagyobb baj, hogy nagyon klóros. Nem hinném,hogy hormonok,gyógyszermaradványok és hasonlók lennének benne, hiszen rendszeresen tisztítják.
2010. márc. 9. 09:56
 5/12 anonim ***** válasza:
82%

Ha nem bízol meg a csapvízben, (mert én amúgy nem, sajnos panelban lakom és szörnyű a víz), akkor lehet kapni olcsóbb vízszűrőket, nem kell egyböl 600.000ftos MÁRKÁS valami, mert lehet az sem tud többet egy átlagos szűrőnél.

Egyszer volt szerencsém kipróbálni egy ilyen olcsóbb szűrőt és láss csodát ilyen barna rozsdás valami rakódott le a szűrő részén a csapvízből.

Hát én azóta nem igazán iszok csapvizet... ásványvizezek, de elvileg már az is káros... ezért lehet, hogy a közeljövőben én is beszerzek magamnak egy olcsóbb szűrőt, és iszom a csapvizet. :)

2010. márc. 9. 09:58
 6/12 anonim ***** válasza:
79%
Biztosat a mai világban senki sem állíthat,de a kérdésedre a válasz:igaz.Szűrik,fertőtlenítik,ez tény,de valóban átjutnak vegyszer-és egyéb maradványok(A fluornak és a klórnak pedig enzimgátló hatása van,ezt idővel fogjuk csak megérezni).Az pedig,hogy senki nem betegszik meg tőle:nézzetek körül,milyen egészségi állapotban vannak az emberek.Hogy milyen a vitalitásuk.Nem minden szennyező anyag öl azonnal:elég,ha legyengít,felhalmoz.És sajnos azt is elképzelhetőnek tartom,hogy a ma oly "divatos" meddőség,a fiatal párok évekig tartó próbálkozása gyermekvállalásra nem csak a cinkhiányntól van.
2010. márc. 9. 10:18
 7/12 anonim ***** válasza:
...persze ez jól jön a vízszűrő forgalmazóknak.Szerintem sem muszáj a legdrágábbat megvenni.Kutakodni kell.
2010. márc. 9. 10:20
 8/12 anonim ***** válasza:
59%

Igen, szennyezett a csapvíz is, sok mindennel. Megbetegedés azért nem történik, mert azért vannak megszabott határértékek minden főbb szennyező anyagra vonatkozóan, hogy mennyi lehet benne. De igazság szerint nincs olyan profi szennyvízkezelés itt Magyarországon, mint kellene.

[link]

A zepteres bemutató, meg az ehhez hasonló ostoba bemutatók... felhasználnak egy jelenséget, és tök mással magyarázzák. Amit neked ott mutattak, az a kalcium-karbonát kiválása volt. Tudod, ami a kávéfőződben is lerakódik... Részletes magyarázat: [link]

Ettől függetlenül ajánlatos beszerezni egy aktívszenes szűrővel ellátott víztisztítót! Az aktív szén az egyik legjobb adszorbens, megköt az mindent. Egy probléma van vele, hogy ha sokat pang a víz rajta, akkor baktériumok táptalaja is lehet (mert a fertőtlenítő klór az ugye már nincs ott) emiatt folyatni kell a vizet egy kicsit belőle, hosszabb nemhasználat után, ergo nem víztakarékos a szakaszos használata...

Elektrolízissel tisztítani, hááát... víztisztításra nem jó. Attól függetlenül, hogy grafit, platina, vagy vaselektródot használsz, mindenképp beoldódik egy kevés az oldatba. Lehet mérni az elektród méretének csökkenését/növekedését(ha kiválik rá valami.)

Felesleges 400ezer forintos vacakokat venni (meg bármit, ami antioxidáns, stb csodavizet csinál - mert ez mind kamu), az csak pénzlehúzás.

Az aktív szén nem drága. Tartalmazhat UV besugárzó fertőtlenítőt is a készülék, az sem kerül sokba. Nagyon elvetemültek ioncserélő gyantát is rakhatnak bele (nem jellemző), de abból (a hétköznapi fajtából) egy 25 literes zsák kerül kábé 50-ezerbe, és az regenerálható...

SZóval, bármilyen víztisztítót, ami akárcsak 80 ezer felett van, azt hülyeség megvenni.

2010. márc. 9. 10:42
 9/12 anonim ***** válasza:
a fogamzásgátló maradékát nem tudják kiszűrni. ez tény. és ez csak egy dolog. én amúgy sem barátkozom olyan dolgokkal amiben klórszármazék van, elég sok mindent képesek vagyunk benyelni amúgy is.
2010. márc. 9. 10:58
 10/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,utánanézek az ajánlott oldalaknak! Nekem Britta vízszűrős kancsóm van,amiben aktívszenes patron van.Havi kb.2000Ft a patron cseréje.Teához,kávéhoz és főzéshez használom az általa szűrt vizet.Ivásra jobb fajta ásványvizet használunk (Szentkirályi,San Benedetto)
2010. márc. 9. 11:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!