MI az oka annak, hogy a britek ilyen elkepesztoen koverek?
Az átlagnak nincs igénye arra hogy egészségesen étkezzen. Beesnek egy gyorsétterembe és le van tudva a dolog, mert főzni nem áll neki. Nem is nagyon tudnak főzni, nagyon ritka hogy az átlag angol otthon nekiáll és főzőcskézik.
inkább rendel egy pizzát. Ebben azért szerepet játszik a jóléti társadalom is, meg az is hogy az angol konyha minden csak nem egészséges és változatos.
Mindkét alkalommal, amikor Angliában jártam, igyekeztünk a kajálást hidegélelemmel megoldan. Amikor bementünk egy közepes (mondjuk Spar méretű) boltba, akkor azt láttuk, hogy a zöldség és krumpli 2 polcot foglal el. A bolt többi részén édességek, kenceficék voltak, és készételek. Még sajtból, húsból és pékáruból is csak előrecsomagolt volt. És a készételeik... Pl. rántottcsirke védőgázas csomagolásban. Nyálkásnak nézett ki, azt hittem, hányok, amikor megláttam. Náluk mindenféle étel van konzervben, fagyiban, védőgázasban. Lehet venni zöldséget, húst és pékárút is normálisat, de csak utánajárással. Nálunk is lehet sok egészségtelen ételt kapni a szupermarketben, de normálisból is van elfogadható választék.
Ezek alapján azt gondolom, hogy náluk nincs nagy igény a főzésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!