Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Lehet a halevést túlzásba vinni?

Lehet a halevést túlzásba vinni?

Figyelt kérdés
Iszonyúan kívánom a halat, ha lehetne szinte minden nap azt ennék valamilyen formában, bele értve a tenger gyümölcseit is. Tegnap tenger gyümölcse pizzát rendeltem dupla feltéttel, ma pisztrángot fogok sütni. Aztán lehet kihagyok egy-két napot, de nagy a valószínűsége, hogy aztán megint hal kell, vagy valami herkentyü. Sőt, az sem kizárt, hogy a kihagyott napokon is azért bekapok egy-két ruszlit délben. Hallottam valamit korábban, hogy az omega3 zsírsav sem egészséges ha túlzásba viszik? Vagy függhet attól ,hogy az ember milyen vidéken nőt fel? Mert lehet egy Norvégnak egészséges, annak meg aki nem szokott hozzá nem az? Én ugyanis mostanában eszek többet, hogy a férjem nincs itthon heteket. Miatta nem tudok annyi halat enni, amennyit elbírnék, Ő inkább a sertést díjazza. Ezért ha nincs is más előnye a magánynak, legalább halat eszek hallal. :-)A válaszokban kérem nem ide vonni a magányt, tényleg arról van szó, hogy állandóan kívánom, ha a férjem itthon van akkor is, csak nem akarom őt ezzel terhelni.
2015. aug. 7. 15:38
 1/5 anonim ***** válasza:
A hal egészséges, jobb, mintha zsírt ennél zsírral :)
2015. aug. 7. 15:51
 2/5 anonim ***** válasza:

Persze a legjobb halat enni zsírral :D A zsíros étkezés jóval egészségesebb, mint az átlagemberé, ha jól csinálják...

Nos, kérdező, nem tudok róla, hogy gond lenne a sok omega3-mal. Amúgy a pizzán tuti kevés van s nem is mindig így eszel (legalábbis gondolom, a férjed nem lesz mindig távol), de tényleg nem hiszem, hogy egy ilyen jó étel problémát okozna. Persze mivel nem vagyok szakértő, nem tudom, az én véleményem mit ér. Ha a testem nem szólna, hogy nem érzi jól magát, én tuti nem aggódnék.

S tuti sok halat ennék, ha arra vágynék. Még ha együtt mást is esztek, némi halat percek alatt süthetsz magadnak hétvégén, nem muszáj minden egyes étkezésnek közösnek lennie...

2015. aug. 7. 17:25
 3/5 A kérdező kommentje:
Zsírt is eszek, imádom a zsírosabb sertés tarját, és a körömpörköltet. Csak nemrég hallottam valamit, hogy az Omega 3 sírsav túlzott bevitele sem jó, de nem tudom mennyi az a túlzott. Most tudom ,hogy nem viszem túlzásba még a halevést, de mi lenne ha minden nap azt ennék? Ezért az a fő kérdés, hogy lehet-e túlzásba vinni?
2015. aug. 7. 18:33
 4/5 anonim ***** válasza:
Akkor már kihaltak volna a norvégok :D
2015. aug. 7. 18:34
 5/5 anonim ***** válasza:
Az attól függ, hogy mennyi halat ennél minden nap. Egy étkezésre hús helyett minden nap hal megfelel.
2015. aug. 8. 09:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!