Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A rántotta egészségtelen?

A rántotta egészségtelen?

Figyelt kérdés

Tehát simán tojás, hagymával.

Az úgy egészségtelen?

2015. aug. 7. 08:35
 1/3 anonim válasza:
4%
A tojás fehér része az egészségtelen, mert túl sok benne a fehérje, ami egy idő után koncentrációs zavart és csökkent éberséget eredményez. Én úgy szoktam tojást enni, hogy a fehérje résznek legalább a felét kidobom, de van olyan amikor csak a tojás sárgáját eszem csak meg.
2015. aug. 7. 08:58
 2/3 anonim ***** válasza:

Mi van? Túl sok fehérje? Ahhoz nagyon sok tojást kéne megenni. A fehérje a legalapvetőbb, legfontosabb tápanyag. Nem tudom mi az a mérték, ami felett akármilyen problémát okoz, de sokan fogyasztanak napi 200 g körül gond nélkül, ami úgy 40 teljes tojás fehérjetartalma.

A rántotta egyébként nem egészségtelen, kiváló fehérje- és zsírforrás a tojás.

2015. aug. 7. 13:15
 3/3 anonim ***** válasza:

Az egyik legremekebb étel, főleg jóféle házi tojásból :)

Rengetegféle tápanyagot tartalmaz, összetétele remek: fehérje és zsír, pont a 2 esszenciális makrotápanyag, inzulinválasza bizonyára extrém alacsony, laktató, gyorsan elkészíthető, finom.

Én mindig valamilyen tojásos ételt eszem. S nem eszem túl sok fehérjét, erre figyelek, pl. nem eszem húst :P S az én étrendemben alacsonyabb a maximális fehérjebevitel... De 8 tojás s egy kupac olajos mag attól még lazán belefér.

Nem sokan tudjuk bevinni a szükséges fehérjét tojásból, a legtöbben valamiért unják a napi pár tojást is. Nekem ez sosem menne.

2015. aug. 7. 17:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!