Túl sósak a leveskockák egynémely gyártmánya. Nem lehetne szabályozni egészségügyileg az élelmiszerek sótartalmát? Hiszen egészségtelen lehet.
Semmi szükség a leveskockára, meg kell tanulni levest főzni. Hidd el sokkal finomabb. Egyébként igaz amit írsz, a kész/félkész- és ízesítésre szánt alapanyagok valóban túl sósak, de ennek a valódi oka az ízfokozó, azaz a nátrium-glutamát. Mindez megtalálható nem csak a leveskockában, hanem a chips-ben, a bögrés levesben, egyes műsajtokban, gyárilag előfűszerezett grillhúsokban stb. Sajnos a legtöbb embernek az ízlelőérzéke erre állt rá, ezért a színtiszta házilag elkészített ételt sokszor íztelennek találja.
Hogy kinek érdeke és kinek nem ez kérdéses, mert úgy olvastam, hogy erről már folynak viták népegészségügyi témakörben.
nem kell 1 kockát tenni 2 dl levesbe. megvan a megfelelő adagolás rá.:D
én szeretem a kockából készült levest is, persze zöldségekkel felturbózva. de mivel a húst ki nem állhatom levesben, ezért csak zöldségekből nem tudnék olyan jó levest készíteni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!