Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hogyan tudnám javítani a...

Hogyan tudnám javítani a tápanyagok és vitaminok felszívódását?

Figyelt kérdés

Kismama vagyok, szóval a májtisztító kúrát ne javasoljátok, de hátha van valami szelídebb módja is.

Rengeteg nyers zöldséget eszem, sok vizet iszom, kb napi 3 litert. Sómentesen táplálkozom, semmi műkaját nem eszem. És mégis, most céklaszezonban (naponta eszem céklát) a véreredményen az látszik, hogy brutálisan csökkent a vasam. A többi dologról nem tudom, hogy állok, csak ez kicsit megdöbbentett.

Köszönöm, ha valaki tud válaszolni.

2008. szept. 5. 15:29
 1/5 anonim ***** válasza:

Jelenleg nekem is vas problémáim vannak. Először 4,0 volt a vérképem szerint, erre a doki felírt nekem egy fajta vastablettát. Ez után még lejjebb ment a vasam, 3,3-ra. Mivel természetgyógyászhoz is járok (aki homeopátiával is foglalkozik), megkérdeztem tőle, most mi van ilyenkor. Felírt egy homeopátiás gyógyszert, ami a felszívódást segíti, így a vasam felment 5,0-ra.

Szóval, én azt mondom, a homeopátia sokat segít!

2008. szept. 5. 18:37
 2/5 A kérdező kommentje:
Hú, akkor én még egész jól vagyok.... 24-ről esett 19-re, aztán most 14.... ja, ezek közt eltelt 6-6 hét. Tablettát nem akarok szedni, azért köszi a választ. Csak nem szeretném, ha tovább csökkenne, mert akkor a szülés után nem lesz miből csökkennie...
2008. szept. 5. 18:47
 3/5 anonim ***** válasza:
Egyél pl májat, a növényekben lévő vasat a szervezet nem nagyon tudja felvenni, kb olyan 1% körüli a hatékonyság.
2008. szept. 5. 20:02
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszi, de májat inkább nem. A gondolattól is hányok, hogy én egy valamilyen állatnak azt a részét egyem meg, amely a legtöbb mérget raktározza el!

És a (vörös)húsokat se ajánlgassátok, mert azt hiszem nem hiába sír, nyüszít és kapálózik, és próbál menekülni egy állat, amikor az ember tök fölöslegesen meg akarja ölni...

A hús emésztésekor a szervezet sokkal több vitamint használ fel, mint amennyit te be tudnál vinni. Szóval ennyit arról, hogy a növényeket nem tudja felszívni a szervezet.

Köszi azért...

2008. szept. 5. 21:44
 5/5 anonim ***** válasza:
egyél nem szintetikus hanem növényi vitaminokat (pl Nutrilite), azoknak 95 százaléka felszívódik, míg a szintetikusoknak csak 10-15 %-a...
2008. dec. 9. 10:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!