Zabkása elkészítése?
Semmi nincs, ha nem pontosan méred ki :) Pár kanál,nem jó úgy?
Mi vízzel készítjük, viszont kókusz is kerül bele.
Ha áfonyád van, tegyél bele azt :)
Minden meg van, ami kell.
Egyszer lemértem, 1 dl zabpehely volt 42g.
A tej nem túl fogyós étel, én mondjuk nem is annyira szeretem a tejes zabkását.
Ha zabpehely, akkor én leginkább a Kollath-reggelit javaslom: [link] (nem kell rá csodatévő ételként gondolni, de nagyon finom és ad egy löket energiát).
Főtt zabkását csak téli estéken szoktam enni, de olyankor is 100%-os szűretlen almalébe teszem és csak egy-kettőt rottyantok rajta, aztán teszek bele sok fahéjat és egy pici citromot, pici mézet ha nem elég ízes.
Még annyi, hogy a méz sem egy fogyós édesítőszer, sokak szerint nem is egészségesebb mint a cukor, szerintem az, de hőkezelni nem szabad, a kásával ne főzd össze, csak a kész kásába keverd bele. Az sem árt ha a gyümölcsöket is csak ilyenkor kevered bele, bár némelyik gyümölcs sokkal finomabb sütve-főzve, nálam belefér.
A méznél fogyókúrásabb, de elvileg egészséges édesítők a xilit és az eritrit.
Ha mégis tejes kását csinálsz, fahéjat én akkor is tennék bele, mert nagyon szeretem. Ha krémesebb kását szeretnél, akkor egy kis részét a zabnak ledaráhatod és a zablisztet használhatod sűrítőnek, hogy kicsit pudingosabb állaga legyen a dolognak.
Maga az elkészítés baromi könnyű, rengeteg receptet találsz hozzá ha rákeresel, itt van egy egyszerű:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!