Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Zabkása elkészítése?

Zabkása elkészítése?

Figyelt kérdés
A napokban kezdtem el odafigyelni mit eszek (kicsit fogyózom is), kalóriaszámolás stb. Vettem zabpelyhet, gyümölcsöt hozzá elfelejtettem :D Áfonya van itthon, méz és tej (nem tudom mi kell még hozzá). Mit lehet ebből kihozni (még soha nem csináltam zabkását)? Ja, és nincs mérlegem. Hogy tudom lemérni a 40g-t a zabpehelyből?
2015. júl. 29. 18:21
 1/4 anonim ***** válasza:

Semmi nincs, ha nem pontosan méred ki :) Pár kanál,nem jó úgy?

Mi vízzel készítjük, viszont kókusz is kerül bele.

Ha áfonyád van, tegyél bele azt :)

Minden meg van, ami kell.

2015. júl. 29. 18:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

Egyszer lemértem, 1 dl zabpehely volt 42g.


A tej nem túl fogyós étel, én mondjuk nem is annyira szeretem a tejes zabkását.

Ha zabpehely, akkor én leginkább a Kollath-reggelit javaslom: [link] (nem kell rá csodatévő ételként gondolni, de nagyon finom és ad egy löket energiát).


Főtt zabkását csak téli estéken szoktam enni, de olyankor is 100%-os szűretlen almalébe teszem és csak egy-kettőt rottyantok rajta, aztán teszek bele sok fahéjat és egy pici citromot, pici mézet ha nem elég ízes.


Még annyi, hogy a méz sem egy fogyós édesítőszer, sokak szerint nem is egészségesebb mint a cukor, szerintem az, de hőkezelni nem szabad, a kásával ne főzd össze, csak a kész kásába keverd bele. Az sem árt ha a gyümölcsöket is csak ilyenkor kevered bele, bár némelyik gyümölcs sokkal finomabb sütve-főzve, nálam belefér.

A méznél fogyókúrásabb, de elvileg egészséges édesítők a xilit és az eritrit.


Ha mégis tejes kását csinálsz, fahéjat én akkor is tennék bele, mert nagyon szeretem. Ha krémesebb kását szeretnél, akkor egy kis részét a zabnak ledaráhatod és a zablisztet használhatod sűrítőnek, hogy kicsit pudingosabb állaga legyen a dolognak.

Maga az elkészítés baromi könnyű, rengeteg receptet találsz hozzá ha rákeresel, itt van egy egyszerű:

[link]

2015. júl. 29. 19:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:
Valahol olvastam, hogy miután megfőztem hagyjam állni 1-2 órát. Reggel kicsit problémás lenne ez. Máshol pedig nem is volt ilyenről szó. Akkor most mi van?
2015. júl. 29. 21:08
 4/4 anonim ***** válasza:
Teljesen fölösleges állni hagyni, elég puha anélkül is. Főleg ha aprószemű. Ha áztatott verziót csinálsz, azt se muszáj egész éjszaka állni hagyni 5-10 perc alatt megpuhul egy átlagos zabpehely, bár vannak keményebb fajták. Én a spár sajátmárkásat szoktam venni, abból az aprószemű és a nagyszemű is elég puha.
2015. júl. 30. 10:28
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!