1/2 anonim válasza:
"Sárgarépa, paraj, sütőtök, kajszi- és sárgabarack, sárgadinnye, paprika, általában az erősen sárga, piros, vagy zöld színű zöldségek, gyümölcsök. A paradicsom kivétel, mert a benne található karotinoid típusú vegyület, a likopin nem bomlik A-vitaminra."
"A-vitamint tartalmaz a tej és a tejtermékek (főleg vaj, tejszín), a belsőségek (főleg a máj), a tojássárgája, a tengeri halak, a sötétzöld levélzöldségek (pl. saláta, brokkoli), a sárga zöldségek (pl. sárgarépa, sütőtök) és sárga gyümölcsök (pl. kajszibarack)."
2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2015. júl. 18. 16:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!