Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Gyomrot tágítani van értelme?

Gyomrot tágítani van értelme?

Figyelt kérdés

Kicsi a gyomrom és nem tudok egyszerre sokat enni. Emiatt hamar el is tud fogyni az energiám, ami egyébként nem gond, mert max pár óra múlva eszek megint.

A gond ott van, hogy pörgős aerobic fitness videókat nem mindig tudok végigcsinálni, de leginkább az okoz problémát hogy a végére úgy elfogy az energiám hogy legyengülök és remegek.

Többen mondták hogy próbáltam meg tágítani a gyomrom hogy többet tudjak enni.

Én viszont úgy vagyok vele, hogy addig eszek amíg jóllakok, mert elvileg a többletet a szervezet elraktározza és abból lesz a súlyfelesleg. Nem akarok hízni, hanem fitt akarok lenni.

Mi a véleményetek, ötletetek ezzel kapcsolatban?

Légyszi ne hasraütésből meg elképzelésből írjatok, hanem rendesen tudományosan vagy táplálkozástanilag vagy testformálás szempontjából alátámasztható legyen a válasz.

Köszönöm.

#edzés #energia #fitness #gyomrot tágítani
2015. jún. 17. 18:05
 1/8 A kérdező kommentje:

*próbáljam meg

Plusz infó: nem voltam/nem vagyok anorexiás, meg semmi ilyen problémám nincs, egyszerűen csak ilyen a szervezetem.

2015. jún. 17. 18:06
 2/8 anonim ***** válasza:

Mennyiségre mennyit tudsz enni egyszerre?

SZerintem nem a gyomroddal van baj, hanem edzetlen vagy.

Természetes dolog, hogy nem bírod azt a tempót, mint amit profi vagy gyakorlott sportolók :)

2015. jún. 17. 18:24
 3/8 anonim ***** válasza:
Lassan, rendszeressen és kitartással haladj, hónapok alatt sokat fogsz fejlődni.
2015. jún. 17. 18:25
 4/8 anonim ***** válasza:

Következetesen csináld az edzéseket és hozzá fogsz szokni. De aműgy a legsoványebb ember szervezete is sokkal több energiát tárol mint amit föl tud használni. A vércukor szinted esik valoszinüleg le és ettöl leszel roszzúl. Ezen meg a nagy gyomor nem segit.

DE azért kérdezmeg másokat is nem vagyok szakértő.

2015. jún. 17. 18:25
 5/8 A kérdező kommentje:

Igen, valószínű hogy a vércukrom. Amikor várok az evéssel (vagy nincs rá lehetőség) amíg rendesen éhes leszek, akkor azonnal elkezdek gyengülni is és remegni, mert olyan gyorsan leesik a cukrom (nem vagyok cukorbeteg).

Próbálok a cukorszintet egyenletesen tartó ételeket enni, de nem mindig sikerül, és hiába a jó ételek, még akkor is előfordulhat hogy leesik a cukrom.

Ha tényleg csak a kezdő szintem miatt van, az elég megnyugtató gondolat, mert azon hamarosan túllendülök.

Remélem, hogy tényleg csak ez van.

Köszönöm a válaszokat!

2015. jún. 17. 18:48
 6/8 anonim ***** válasza:
Legyen nálad vészhelyzetre szőlőcukor.
2015. jún. 17. 19:45
 7/8 anonim ***** válasza:

Amit írtál, hogy igyekszel nem cibálni az inzulinszintedet, az jó, ha az ember egészen rámegy és alig eszik szénhidrátot s fehérjéből is csak a szükséges mennyiséget, az elég hatékony, sokak alig éreznek éhséget és nem fogy el az energiájuk, főleg mert a test zsírra áll át, úgyhogy ha elfogy az anyag, hozzányúl a zsírraktárakhoz, aztán majd a következő étkezéskor pótolja... De nem kell mindenkinek idáig elmenni, természetesen.

Sok kalóriát kis térfogatban is be lehet vinni, ha tömény. S nyilván tudod, hogy nem mindegy, szénhidrátot vagy zsírt eszel... Inkább a szénhidrátos étkezés mellett van olyan, mint amit írsz, persze lehet, hogy a mennyiség apró, nem tudom, mennyit eszel, de ha kicsit, akkor is működnie a kéne a gyakori étkezésnek... Bár az emberek sokfélék. Igazából több információ kellene az étkezésedről.

2015. jún. 17. 20:11
 8/8 A kérdező kommentje:

Az étkezésem egyelőre eléggé össze-vissza. Az utóbbi hónapokban kezdtem magamra főzni egészségesebbeket amiktől jobban érzem magam, de még mindig sokszor anyám főztjéből eszek, ha olyan amit hajlandó vagyok megenni.

Ha városba költözök, akkor talán könnyebb lesz, mert bármikor el tudok ugrani vásárolni hozzávalóért (friss zöldség), így egyelőre nincs nagy kedvem előre bevásárolni, főleg azért nem, mert egyszerűen szánalmas az itteni üzletek kínálata.

De például rizsnél már átálltam barna rizsre, olajnál olívaolajra. Ott várakozik a friss zöldségekre a qunioa is. Krumpliból sajnos nem ízlik (és nagyon drága is) az édeskrumpli úgyhogy marad a hagyományos.

Tésztát ritkán eszek, pont azért mert az aztán főleg rossz az én gyors emésztésemnek, a teljes kiőrlésű pedig nem ízlik.

Zabkását is szoktam enni, az viszont szuperül laktat, arra nincs panaszom.

Húst ritkán eszek, max néha csirkemellet. A hús-ügy nem fog változni, ezt ne is ajánlgassátok.

Szóval többnyire ilyesmi ételeket tervezek majd enni, hogy egészséges gabonák, krumpli, zöldségek meg néha egy kis hús. Ja és természetesen tojás.

Ez azért egész jó, nem? Csak az a bajom, hogy egyszerre, egy étkezéskor keveset tudok enni.

Kenyérből a Ceres graham kenyeret szoktam enni, sokkal jobban érzem magam tőle mint a fehérkenyértől.

Ezen tudom mutatni: reggelire két szelet pirított graham kenyér (flora világoskék, laktós mentes meg mindenféle hangzatos szavakkal jellemzett vajjal) elég hogy jóllakjak. Talán nem egész délelőttre. De napindulásnak elég szokott lenni. Vagy zabkása fél cup-nyi (mérőpohárban mérve) zab-ból és dupla annyi tejből (készülök vízre átállni tej helyett) nagyon jól eltelít.

Ha sikerül úgy zöldséget szerezni hogy teljes kedvenc reggelit csinálok az így néz ki: Két szelet graham pirítós üresen, 1 vagy 2 tojásból omlett, plusz paprika, paradicsom, esetleg uborka is ha van.

Na ez is aztán nagyon el tud telíteni, főleg ha két tojással eszem. Van hogy a végére belassulok és kihűl a második tojás fele, mert ott már eléggé jóllaktam.

Ennyiből talán látjátok, hogy mennyit tudok enni egyszerre. De ezeket úgy hogy a zabkása meg a teljes reggelinek a felével már talán az éhség elmúlna, az egész adaggal meg abszolút jóllakok.

Rántott csirkéből az éppen jóllakásig bőven elég egy kis szelet meg néhány kanálnyi krumpli.

2015. jún. 17. 20:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!