Cukormentes müzlik, pelyhek stb könnyű reggelinek-melyeket eheti a cukorbeteg és hol találja?
szia, szerintem az a legjobb, ha te magad kevered ki az egyes magokból (pl. zabpehely, korpa stb.).
A cukorbetegeknek minden könyv leírja a következő kajákat, amiket biztos nem ehetnek:
- cukor
- méz
- aszalt gyümölcs
- szőlő, és banánt se nagyon.
-a baj a bolti pelyhekkel, hogy cukrozottak, pörköltek (hogy ropogósak legyenek). Ha azt látod, hogy a csomagoláson a fentieken kívül glukózszirup, kukoricaszirup, dextróz van feltüntetve, akkor biztos lehetsz abban, hogy holt cukros az egész.
- én zabkorpát szoktam enni hideg vagy meleg tejjel leöntve. Ha édesen szeretném, teszek bele egy pár csepp dr. oetker vaníliakivonatot, édesítőszert (nem sokat!) és gyümölcsöt. nagyon szeretem! és így még lényegesen olcsóbb is az egész!
- a zabkorpa szénhidráttartalma 57-61 gramm / 100 g közötti, úgyhogy azért jól lehet vele lakni reggelire, ha 40 grammot eszel belőle (az olyan 28-30 g szénhidrát lesz, és erre jön 1 dl tej (4 g ch), a gyümölcs(5 g ch pl. egy közepes alma fele)).
Ma egyébkétn a sparban láttam egy nagyon jó keveréket, nincs benne hozzáadott cukor (spar natur bio), de mazsolát is tartalmaz, így kilőve.
Szia! Csatlakoznék az előttem szólóhoz, a saját összeállításnál nincs jobb és biztosabb, de ha nincs erre időd vagy kedved, itt találsz nagyon finom, a cukorbeteg diétába illeszthető müzliket:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!