Miért nem ehetek össze dolgokat?
Egész gyerekkoromon át arra tanítottak, hogy ne egyek pl paradicsomra tejet, semmilyen paradicsomos ételt ne keverjek tejes étellel mert annak rossz vége lesz...
(és mindig így is volt, amikor véletlenül nem figyeltem az étrendemre aznap és összeettem valamit egyből hasmenés... törvényszerűen...)
Ez mind rendben is van, csak az unokatestvéreim meg a baráti köröm legtöbb tagja meg vígan eszi reggelente a paradicsomos vajas kenyeret kakaóval, és semmi bajuk..
Miért van ez? Miért nem ehetek én is össze úgy dolgokat mint mások? :S nem lehet ezen javítani? Miért van ennyire rossz gyomrom? :S
Paradicsom - tej
A tej nem emberi táplálék hanem szarvasmarha (bocitáp).
Ezért nem esszük semmivel, magával sem. De, igazából esszük csak egészségtelen. (gyulladásfokozó, inzulinogén)
Az emberek egy része meg tudja emészteni a tejcukrot felnőtt korában is, illetve nem okoz közvetlen irritációkat náluk a tejfehérje. Ők lesznek a vastagbélrákosok, miután 40-50 éven át tejtermékekkel károsítják a szervezetüket (nyilván betegségekben a tej csak egy faktor, mint a dohányzás, alkohol stb. stb.)
Nincs rossz gyomrod azért, mert nem bírod a szart.
Hogy min múlik ez? Pl. tejcukorbontó enzim megléte, ha a hasmenésre gondolsz. Nem a paradicsom+tej, hanem a tejcukor az ami hasmenést okoz nálad. Valószínűleg.
Ha feltétlenül mérgezni akarod magad, akkor igyál kakaót laktózmentes tejjel, paradicsommal. Semmi értelme, de ha erre vágysz..
O_O na most mondtál egy rakat új dolgot..
ha tejet iszok meghalok vastagbélrákban
Jah, de akár azt is ki lehet hozni, hogy ha levegőt szívok be akkor is meghalok (mármint rákban, nagyobb eséllyel mintha nem szívnánk be levegőt).
De a tejfogyasztás és a rákbetegségek összefüggésének nézz utána az ezzel kapcsolatos vizsgálatok között.
Vagy gondold át a tej biokémiai/ biológiai hatását, a sejtek növekedését, szaporodását segítő anabolikus hatását, ez az elmélet. A gyakorlat a hamisítható, félreérthető vizsgálatokban van, de ezekről direkt írom, hogy hamisíthatóak, nem biztos hogy az igaz amit kihoznak/kihozunk belőlük.
+ az alkoholivástól meg májbetegségeket lehet kapni, és igaz én mostanában nem igazán iszom (sajnos, vagy nem sajnos) de fogadhatnánk, ha rendszeresebben innék, akkor mondjuk 60 éven belül nem lenne májnagyobbodásom, zsugorom vagy épp más májbetegségem.
Persze az is lehet, hogy igen. Pedig a közhiedelem szerint szinte biztos hogy idővel betegnek kellene lennem az alkoholtól. Persze kérdés mennyit innék.. meg még ezer tényező kérdéses lenne.
Úgyhogy a közhiedelem nem sokat számít, az alkohollal és a tej hatásaival kapcsolatban.
Így hogy mi a valóság? Döntsd el te, de megpróbálhatsz tájékozódni, hogy legalább utánajárás alapján alakíts ki téves valóságképet, ahogyan én is teszem :))
Vagy ne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!