Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mit kell csinálni ha valaki...

Mit kell csinálni ha valaki elájul?

Figyelt kérdés
Szóval ha valaki megy az utcán és simán elájul mit kell csinálni vele? És hogyan lehet érezni? Mik a tünetei?
2010. febr. 25. 19:11
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Le kell fektetni,lábait esetleg felpocolni,visszamegy hamar a vér fejébe ilyenkor.. egyébként za ájulás maga nem veszélyes,a szervezet rögtön reagál ,méghozzá ugy hogy összeesik az illető és ezáltal vizszintesbe kerül. csak betörheti a fejét,stb ,ez a vészeélyes igazábol. Más teendő nemnagyon van,a természet rendje szerint 1-2 perc és magától helyreállnak a dolgok. Én ájultam el egyszer,különösebben semmit nemérzetemelsötétült minden,a hangok tompák lettek utána meg nem emlékszek semmire,mintah elaludtam volna. Majd "felébredtem" arra hogy élesztgetnek:)
2010. febr. 25. 19:24
 2/16 A kérdező kommentje:
ilyenkor fent akad a szem? vagy mi látszik az emberből?
2010. febr. 25. 19:25
 3/16 anonim ***** válasza:
Nem akad fenn. Ha simán csak elájul, akkor van pulzusa és légzése, azaz nem szorul újraélesztésre. De ha ilyesmivel nem rendelkezik, akkor nem ájult, hanem újraélesztendő.
2010. febr. 25. 19:30
 4/16 A kérdező kommentje:
szóval ebbe meg is hallhat az ember?
2010. febr. 25. 19:34
 5/16 anonim ***** válasza:
A sima ájulásba nem lehet belehalni.
2010. febr. 25. 19:37
 6/16 A kérdező kommentje:
és mi játszódik le ilyenkor a testben pontosan? Mondjuk ha valaki nem evett egész nap és sportol és akkor ájul el? Mi történik?
2010. febr. 25. 19:42
 7/16 anonim ***** válasza:
Ma ájult el egy ismerősöm, de nem zargattam ilyen kérdésekkel, eléggé rosszul nézett ki utána.
2010. febr. 25. 19:44
 8/16 A kérdező kommentje:
hogyan? és mitől ájult el? engem érdekel ez a téma.
2010. febr. 25. 19:44
 9/16 anonim ***** válasza:

Az egyik barátnőm volt így egyszer, hogy mellettem ült egy bárszéken és egyszer csak...semmilyen előjel nélkül lefordult a székről. Kis pofozgatás meg ilyenek és magához tért, azt mondta hogy jól van, aztán megint elájult...akkor már kezdtem megijedni...aztán felébredt és mondta hogy nem emlékszik semmire, csak a hangomra, meg hogy valamit álmodott...mindenesetre rémisztő volt :)

Nem evett egész nap semmit, aztán megivott valami gyenge alkoholt, pontosan nem emlékszem mit és ez után történt..

2010. febr. 25. 20:32
 10/16 anonim ***** válasza:
Ha nem ettél, ittál eleget, esetleg sokat kell állni, akkor a vérnyomás nagyon lemegy, és ettől ájulhatsz el...
2010. febr. 26. 14:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!