Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A Coca-Cóla hasznos az agyműkö...

M dzsuzeppe kérdése:

A Coca-Cóla hasznos az agyműködésnek, és a csontoknak, meg az emésztésnek?

Figyelt kérdés
Azért gondolom mert foszfor savat tartalmaz. Afoszfor pedig nélkülözhetetlen a csontoknak, és hiába iszunk pl. sok tejet ha más táplálékból nem szerzünk hozzá foszfort. A foszfor a vitamin képzésben is szerepet játsuzik, ezt az előbb olvastam. Nehéz ételek mellé fogyasztva pedig segíti az emésztést. Nemhiába az egyik legnépszerűbb étel a hamburgerm, vagy pidza klával, ezek fantasztikus an kiegészítik egymást!

#coca cóla üdítő emésztés
2015. máj. 18. 12:31
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Tudtommal a kóla rossz a csontoknak, én gyerekkorom óta kólát iszok víz helyett, és a doki mondta hogy rossz, emiatt a koleszterin szintem is nagyon magas, pedig nem vagyok elhízva sem. Amúgy meg állandóan hasmenésem van tőle.
2015. máj. 18. 12:40
 2/17 anonim ***** válasza:
Valamit nem értettélmeg a vegytan órán.
2015. máj. 18. 12:47
 3/17 anonim ***** válasza:
49%
Hosszú távon károsabb mint a pálinka.
2015. máj. 18. 13:05
 4/17 A kérdező kommentje:

szerintem napi fél liter kóla egészséges, ha bőségesen táplálkozunk.

egyébként omindent nem értettem meg a vegytan órán, meg nem is vagyok rá kíváncsi. Én arra vagyok kíváncsi hogy mennyire egészséges ital a kóla, szerintem kismértékbe igazi orvosság!

2015. máj. 18. 13:07
 5/17 anonim ***** válasza:
66%

a foszfor meg a foszforsav nem ugyanaz.

ahogy a só meg a sósav sem...

a foszforsav szétmarja a fogaidat.

2015. máj. 18. 14:41
 6/17 anonim ***** válasza:
51%
vízkő és rozsdafolt eltávolításra használatos a foszforsav, ezen kicsit gondolkodj el, és próbáld bővíteni a kémiai ismereteidet.
2015. máj. 18. 14:43
 7/17 A kérdező kommentje:
a foszforsav hatékonyan felszívódik, és a benne levő foszfor táplálja a csontozatot, idegeket, izmokat. Amíg a gyomorban van, segít a zsíros, tömény fehérje dús ételek lebontásában. Ez az én elméletem. De ha biztos lennék benne nem kérdezném.
2015. máj. 18. 16:24
 8/17 anonim ***** válasza:

googlizz rá, és megtudod.

[link]

2015. máj. 18. 18:41
 9/17 anonim ***** válasza:

Azért egy MSDS-től még nem kell összetojni magunkat, elég ijesztő lenne ugyanez konyhasóra is. :)

Kíváncsiságból rákerestem. Mutagén, vetélést okozhat, stb. :)

Ettől függetlenül nem hinném, hogy egészséges kólát szürcsölgetni. Jelen álláspont szerint árt a fogaknak, csontozatnak és a veséknek.

2015. máj. 19. 01:21
 10/17 anonim ***** válasza:

A foszforsav szervetlen formában tartalmazza a foszfort. A te szervezeted tudja így hasznosítani?

A tej gyengíti a csontokat, az sem megfelelő tápanyagforrás, csak a tejipar jó propagandával az ellenkezőjét hitette el az emberekkel. Persze ennyi erővel a cocacóla is hirdethetné magáról, hogy értékes és egészséges élelmiszert gyárt.

A kóla és a hamburger nem egészítik ki egymást, pusztán csak finom a sós hús, a puha gabona tészta és az édes-savanykás, aromás ital íze együtt :D

A kokaint próbáld ki, az önmagában is nagyon király, szintén függőséget okoz.

2015. máj. 19. 10:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!