Milyen ripsz-ropsz elkészíthető nyalánkságok vannak, ami nem fagyi és cukorbeteg is eheti desszertként?
diós rudak:
Hozzávalók:
24 dkg liszt
18 dkg margarin
10 dkg darált dió
1 dkg sorbit vagy glukonon
só
Elkészítés: A hozzávalókat összegyúrjuk, félujjnyi vastag, ujjnyi hosszú rudacskákat formázunk belőle, majd világosra sütjük. Energia: 2901 kcal Szénhidrát: 190 g
sztem nem túl bonyolult.-)
csokipalacsinta alma és sárgabarackos töltelékkel
tésztához: 12,5 dkg finomliszt, 2 evőkanál kakaó, 1 tojás, 1 tojássárgája, 3dl félzsíros tej, 1 evőkanál olívaolaj
töltelék: 2 alma meghámozva lereszelve, 2 evőkanál édesítőpor, fél teáskanál szerecsendió, 1 narancs leve és reszelt héja, 3-4 sárgabarack
megcsinálod a palacsinta tésztáját (csinálhatod teljes kiörlésű rozslisztből is, ha még csökkenteni szeretnéd a szénhidrátbevitelt)
töltelék: az almát az édesítővel,szerecsendióval, narancslével+héjjal felforralod (nem kell hozzá víz), majd takarékon 3 percig párolod, utána sárgabarit is tedd hozzá, azt is párold, míg megpuhul
kb. 10 db palacsinta, 3 hónapra lefagyasztható, kalória 1 palacsintában:200, fehérje: 8g, szénhidrát: 30 g, rost:2g, összes zsír: 4 g, telített zsír: 2 g, nátrium. 110 mg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!