Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Kihez kellene/lehet fordulni,...

Kihez kellene/lehet fordulni, ha valakinek gondjai vannak az ételhez fűződő kapcsolatával?

Figyelt kérdés
Decemberben felszedtem magamra pár kilót és a szüleim egyfolytában megszóltak az alakom miatt és salátán meg egy kis húson éltem, míg mindenki más karácsonyi kajákat evett. Azóta nagyon undorítónak tartom magam és elkezdtem mindenfélét kipróbálni, edzetttem, egészségesebben ettem, aztán mikor ezek nem segítettek, akkor elkezdtem egyre kevesebbet enni. Most ott tartok, hogy bűntudatom van, ha eszek és néha szó szerint félek az ételtől. Sajnos anyagilag nem engedhetek meg 'szakembert', mert nekem nincs rá pénzem, a szüleim pedig támogatják a fogyókúrámat. Kihez fordulhatok? Tudom, hogy ez nem normális és nem akarom tönkretenni az egészségemet. 20/L
2015. máj. 9. 20:42
 1/3 anonim ***** válasza:

Ha edzettél, és egészségesen táplálkoztál, annak elégnek kell lenni. Ha mégsem az, akkor nem csináltad szívvel lélekkel. Tudod a lábrázás a TV előtt, meg az 5 perc kemény séta, az nem edzés.

A suliban 50 perc testnevelés csak annyit segít, hogy megmozgassa kicsit a gyerekeket. Fogadok, hogy te még 50 percet sem edzettél!

2015. máj. 9. 20:49
 2/3 anonim ***** válasza:
Szia! A háziorvos ingyen van, először nézesd meg magad, hogy nincs-e pl. pajzsmirigy problémád. Ha minden OK, kérdezd meg a háziorvost, hogy milyen ingyenes lehetőségeid vannak. Lehet hogy pl. dietetikushoz be tud utalni, és ha még nem olyan súlyos az ételekkel kapcsolatban a problémád, akkor elég lehet a dietetikus józan és megbízható szava, hogy normális étrendre tudj térni.
2015. máj. 9. 20:59
 3/3 anonim ***** válasza:

Az anorexiába belehalhatsz, úgyhogy keress értelmes segítséget, aki helyreteszi a fejecskéd.

- bűntudat

- megszállott edzés

- félelem a hízástól

- koplalás

2015. máj. 10. 13:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!