Szeretnék a segítségetekkel összeállítani egy listát. Mi szerepeljen a hűtőben, spejzban (alapanyagok) ha valakinek glutén és tej-, tejtermékmentes diétát kell tartania?
- krumpli, rizs, tojás
- liszt: rizs, kukorica
- keményítő: kukorica-, burgonya
- felvágottak közül csak amelyik jelölten gl. és laktózmentes
- zöldség, gyümölcs bmiyen (friss, fagyasztott, befőtt is)
- húsokból a natúr (sonka, hurka, kolbász nem, mert abban lehet glutén)
- magvaknál is nézd meg, hogy melyikben nincs
- ecet, olaj, fűszerek, cukor
Köszönöm az első hozzászólást! Nagyon hasznos szerintem!
Aki még van ötlete, az írjon! :)
-rizsdara (búzadara helyett)
-köles
Én szinte így élek, csak még sokkal korlátozottabban, így az én listám elég speckó és kicsi lesz.
Ami nekem van:
- sok tojás
- sok zöldség
- kókuszzsír
- olajos magvak és maglisztek (sokféle, főleg az olcsóbbak)
- kakaó és fűszerek1
Ennyi. Néha eszem lazacot s kevés laktózban igen szegény tejtermékeket, de ez utóbbi nem jó ide.
Már ez is változatos tud lenni, de ugye még jöhetnek a húsok, az összes gluténmentes gabona (a zab kihagyandó, ha igazán szigorúan kell venni a dolgot, mert szennyeződhet gluténnel), krumpli (nem tekintem normál zöldségnek), ahogy elnézem, a méz is színesítheti a palettát...
Ennyi jutott eszembe.
De nyilván minden jöhet, ami nem tartalmaz glutént vagy laktózt. Alapanyagoknál ez nem nehéz, csak a gabonáknál kell rákeresni, melyik tartozik ide. Bolti több komponensű cuccoknál már bonyolultabb a helyzet, ott el kell olvasni, mi van benne, nekem nem, mert valami úgyis akad, amit nem eszem meg.
- kukoricadara
Viszont SÖR pl. nem (árpamaláta, gluténes).
Nagyon szuperek vagytok! Sok olyat írtatok, ami nem is jutott volna eszembe! ;)
Mindenkinek megy a zöld kezecske!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!