5.8-as cukor jó/rossz/átlagos úgy, hogy ettem 1 szelet tk kenyeret 1 tojást sütve,1 paradicsomot,1 bögre cukor nélküli teát és 10 felé 2 db almát,1 narancsot és 1órakor mérték meg a cukrom?
mivel nem tudni mennyi szénhidrátot és egyéb anyagot ettél, így nem tudjuk, hogy a szervezeted reakciója mennyire egészséges.
Egyébként kaja után pár órával az 5,8 nem rossz cukor érték, de most ebből nem lehet következtetéseket levonni.
Egy ketogénezőnek nagyon furán viselkedne a vércukorszintje ha megenne egy szelet kenyeret. Pedig tök egészséges. Ez a hagyományos (terheléses) vércucu mérés alkalmasságát mint informatív mérési módszer is megkérdőjelezi, szerintem.
Való igaz, ketogénezőnél nincs sok értelme az ilyen mérésnek. Fiziológiás inzulinrezisztencia, ami rossznak néz ki, pedig semmi baj vele.
S tényleg nem tudjuk a szénhidrát mennyiségét (nyilván a fajtája is számít, a fruktóz nem hat az inzulinra). Az nem mennyiség, hogy egy paradicsom vagy egy szelet kenyér...
Múltkor olvastam a fruktóz glükóz anyagcserére gyakorolt hatásáról. Ugye azzal kapcsolatban, hogy mennyi fruktózt kellene fogyasztani, és van ugye ez a 30-50 g közötti 'biztonságos' mennyiség, vagyis ez a megközelítés.
Mert amúgy van valami hatása ennek is, ezért nem lenne jó keverni a kettőt egy mérésnél, mert tényleg bezavar minden egy ilyen vegyes táplálkozásnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!