Tényleg 2000 a napi kcal keret?
Az iskolában most volt testzsírszázalék mérés, és a gép azt is mutatta h mennyi a napi kcal keretünk. Nekem 1410-et írt. Most akkor hogy is van ez?
15/l
1. a testzsírt pontatlanul mérik, mégis úgy tetszelegnek, mintha tudnák mérni. Mi ezt régen csak sarlatánságnak neveztük.
2. kötve hiszem, hogy valódi kalória felhasználást mértek.
Senki sem tudja mennyi egy ember kalória igénye. Persze, sacc/kb. tippeket szoktunk meghatározni. Ez amúgy is egy naponta változó érték, annyi befolyásoló tényező van, hogy nincs rá válasz. Lehet húzni egy felső korlátot, aminél többet fölösleges enni, de senki sem tudja mennyi lenne a pont jó. És nem is különösebben érdekes ez.
Nyilván nem tudja megmondani a gép, hogy Neked mennyit kell enned, főleg, hogy az változik. Ez egy kósza becslés.
De mondjuk egy alacsony lánykának könnyen lehet, hogy valóban 2000 alatt van. 1410 azért elég durva szám, ha nem vagy egy extra alacsony 35 kilós egyed, szerintem az kevés, de ugye, nem tudhatom.
Azt tartom egészségesnek, ha az ember nem a kalóriaszámok bűvöletében éli az életét, csak normálisan eszik. Nekem most egy időre érdekes a dolog, de azt látom, hogy sokan egész életükben számolni akarnak mindent. Elég bizarr. Ha nem számolok, akkor sem kezdek el rohamosan hízni, nem ez lenne a normális?
Köszönöm a válaszokat, ment a zöld mancs :)
Hát, 171 cm vagyok és 60 kg. A zsírszázalék 24% lett, az izom pedig 33,6%
A kalóriát úgy mérik, hogy levegőn elégetik az adott táplálékot, és amennyi hő termelődik, annyi kalória.
Na most ez a testben nyilván nem így megy végbe, tehát nem is annyi energiát ad az elfogyasztott étel, mint égés révén. Meg ugye az emésztés erőbe is kerül, tehát az lejön belőle.
Ahogy már írták, senki nem tudja, hány kalória kell egy embernek, és senki nem tudja, egy bizonyos mennyiségű étel mennyi energiát ad az embernek.
Én mondjuk vallom, hogy a testünk anyagi értelemben egy bonyolult biológiai gép, nem több ami megismerhető, csak még nem tart ott a tudomány, hogy tényleg megismerjük.
A kevésbé materialista dolgok már bonyolultabbak, sokkal, azokban sehol sem járunk, főleg a nyugati kultúra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!