Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Étvágycsökkentés. De hogyan?

Étvágycsökkentés. De hogyan?

Figyelt kérdés

Állandóan ennék meg ennék.

153 cm vagyok és 55 kg. Nagyon hízom folyamatosan. A sportot elkezdem rendesen újra, az majd segít de nem lesz elegendő. Hogyan csökkenthetném az étvágyam? És hogyan szoktathatnám át magam könnyen a kevésbé cukros, alacsony szénhidrát tartalmú ételekre?

Segítségre van szükségem, mindenki piszkál... Mivel hogy hajszál vékony voltam. Zavar, hogy most ilyen vagyok.

Bocsánat a hosszú szövegért.

19/L

2015. ápr. 15. 21:35
 1/7 Sowilo ***** válasza:

Fogyáshoz semmi szükség étvágycsökkentésre, nem kell keveset enned. Persze ez most furcsán hangzik, mert a barátnők nem ezt mondják. De a barátnők a nők lapjából meg a joy magazinból művelődnek, kit érdekel a véleményük? Vannak bizonyos növények, amikkel csökkenthető az étvágy, de ha nem viszed be a kellő tápanyagokat, akkor nem zsírból, hanem izomból fogsz fogyni, és amellett hogy szarabbul fogsz kinézni mert azok adják a tested formáit, annál nehezebben megy le rólad a zsír, minél kisebb az izomtömeged.

Az a lényeg, hogy mit eszel. Neked napi minimum 110g fehérje és maximum 100g szénhidrátra van szükséged. Kalóriatáblázat segítségével számold ki, és étkezz így. De a kalóriát, nincs értelme kiszámolni, mert tápanyagszükségleted van, nem kalóriaszükségleted, ne törődj vele. Napi 5-6 étkezésre oszd el, az első a reggeli, utolsó lefekvés előtt 1-2 órával. Igen, hat után is enni kell. Igyekezz tiszta forrásból bevinni, ne legyen benne búza(teljes kiőrlésű se), tejtermék, cukor. Hogyan szokj át erre? Tanulj meg normálisan főzni. Tudom, manapság a csajok nem szeretik, mert feminizmus meg a fa.szom, de muszáj lesz, mert amiben nincs egy tonna szénhidrát és zsír, azt azért normálisan kell elkészíteni, hogy finom legyen. :) De neten találsz recepteket, a shop.builder.hu és a cleaneating.hu receptjei nagyon jók.

Edzésnek a legjobb lenne a súlyzós edzés, de ha ez nem lehetséges, akkor a saját testsúlyos is megteszi. Egyiket se kezdd el edző nélkül, de ha mégis, rágj át pár könyvet. Ha érdekel, küldök.

2015. ápr. 15. 23:41
 2/7 anonim ***** válasza:

Ha úgy DÖNTESZ, hogy a szádba nem gabona termékeket teszel, hanem zsírosabb ételeket, húsokat és sok zöldséget, akkor a szénhidrátfüggőség és az állandó éhség is csökkenni fog.

A fogyás valóban nem a sporton múlik, sportolók hízni is tudnak, pedig edzenek.

2015. ápr. 16. 10:18
 3/7 Sowilo ***** válasza:
A hízáshoz, fogyáshoz, izmosodáshoz különböző étrendek kellenek, ebben igazad van. De a hízáson kívül egyik sem fog sikerülni edzés nélkül. Sportoló vagyok.
2015. ápr. 16. 16:23
 4/7 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy mindenképpen kell mozogni, edzeni sportolni. Csak ettől még nem fog egy hízásra hajlamos ember a hizlaló (tömegnövelő) étrendjével fogyni, vagy valami irracionálisan sokat kellene sportolni amit meg rossz étrend mellette meg eleve nem lehet kivitelezni.

Megkérdezhetem, mit sportolsz Sowilo?

2015. ápr. 16. 16:37
 5/7 Sowilo ***** válasza:
Erőemelés, mellette street workout(tornász akartam lenni, de nincs rá lehetőség). A tömegnövelő étrend és a hízlaló étrend egyébként más, egy normális tömegeléskor izmot lehet felszedni, a hízás pedig zsírt jelent, ahhoz csak simán szarul kell kajálni. Edzés és étrend kell. A kettő egymás nélkül nem működik sehogy, erre akartam kilyukadni.
2015. ápr. 16. 16:42
 6/7 anonim ***** válasza:
Világos, s így van!
2015. ápr. 16. 16:47
 7/7 anonim ***** válasza:

Lehet fogyni mozgás nélkül, max. nem érdemes.

Egyetértek azzal, hogy a szénhidrátcsökkentéshez zsírnövelés kell (már ha eddig nem volt elég magasan), mégis mi más? Energiabevitel az kell, a megfelelő mennyiségű fehérje nem ad eleget.

Persze roppant változó, kinek mi viszi le kellőképpen az étvágyát, éhségét. Van, aki extrém esetben (durván szénhidrátszegény és zsírdús étkezés, kis kalóriadeficittel) is éhes, nem irigylem. Nekem is makacs volt ez a probléma, de jópár hét ketogén azért megoldotta. A legtöbb embernek nem kell ilyen messzire menni.

2015. ápr. 16. 21:25

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!