Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miben van K vitamin?

Miben van K vitamin?

Figyelt kérdés
Mit/miket egyek amikben bőven található K vitamin? Előre is köszönöm a válaszokat. :)

2015. ápr. 10. 21:49
 1/7 anonim ***** válasza:

"Sötétzöld leveles zöldségek, például spenót, brokkoli, fejes saláta, fejes káposzta, kelkáposzta, növényi olajok (különösen a szójaolaj), máj, lucerna. A tojás, a tej és a hús keveset tartalmaz.

Egy csésze zöld tea 16 μg K-vitamint tartalmaz."

2015. ápr. 10. 21:53
 2/7 anonim ***** válasza:

Étrend kiegészítőt szerezz be.

A nyugati étrend, az élelmiszeripar, modern mezőgazdaság kiöli a k2 vitamint.. sajnos.

Legelő kérődzők zsírjában (igazi vaj), húsában lenne k, k2.

Fermentált zöldségekben keletkezik még.

Legbiztosabb ha direkt veszel, legalábbis ha komoly célod van a pótlásával!

2015. ápr. 11. 09:02
 3/7 A kérdező kommentje:
Komoly célom lenne a potlasaval... Protein S szintemet szeretném növelni.
2015. ápr. 11. 10:44
 4/7 anonim ***** válasza:

Akkor nézz utána melyik cég terméke jó minőségű.

Csak egy tipp: paleósok között úgy tavaly óta ez eléggé téma, én nem mélyedtem bele igazán.. de vannak jó terméket k-vitamin pótlásra, elvileg megfizethető áron.

2015. ápr. 11. 11:13
 5/7 A kérdező kommentje:
Paleósok alatt mit értesz? :)
2015. ápr. 11. 21:18
 6/7 anonim ***** válasza:

Paleós közösséget, paleo magazint, paleós előadásokat (neten) paleós fészbúkos csoportokat és ott megosztott cikkeket, vizsgálatokat táplálék kiegészítőkről, vitaminokról ... cakumpakk mindent

Na jó, szerettem volna konkrét terméket keresni neked, mit használnak mások. Én nem szedek, és komoly kis keresés lenne most.. az a baj, hogy fejből nem tudom melyik típusú k-vitaminnak jó a hasznosulása, melyiket kellene venni.

2015. ápr. 11. 21:26
 7/7 A kérdező kommentje:
Kár, de azért nagyon rendes tőled hogy segíteni szeretnél!!!! :) Ha mégis találsz valamit, üzenetben vagy ide is linkelheted. :)
2015. ápr. 11. 21:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!