Mekkora bajom lehet egy kis penésztől?
Figyelt kérdés
Egyik ismerősöm megkínált tortával, el is fogadtam, de nem vette észre, hogy penészes volt. Így ettem belőle egy picit és utánna vettem észre én is. Persze tényleg csak egy kicsit.2015. ápr. 9. 23:00
1/5 anonim válasza:
Ne legyel mimoza. Millio gomba vesz korul kivul, belul. Semmi bajod nem lesz tole, hacsak nem a torta belesjeig melyen haloztak be a gombafonalak, de meg akkor se lwsz bajod, ha csak egy picit ettel.
2/5 anonim válasza:
Simán megeszed a gluténos, lektines tortát (gabona növények méreganyagai) de a gomba toxinok (potenciálisan persze mérgezőbbek) aggasztanak?
Jó eséllyel nem ettől lesz bajod.
3/5 anonim válasza:
semmi bajod nem lesz tőle. A gombás pizzán is van gomba, bár nem olyan tipusú, de a gomba akkor is csak gomba.
4/5 anonim válasza:
Persze, hogy az egyik aflatoxint termel ami igen erős méreg a másik meg csak csiperke az részletkérdés, gomba-gomba :D
5/5 anonim válasza:
Minden gomba ehető.
Bár van amelyik csak egyszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!