Mit tegyek ha tiniként állandóan éhes vagyok?
Természetesen tisztában vagyok vele hogy ez ebben a korban normális, azonban tekintve hogy túlsúlyos vagyok, ezt a falánkságot mindenképpen kontrolálnom kell. Sőt teszem is, hisz mindenből barnát/teljes kiőrlésűt eszek (mértékkel) hisz ez nem szívódik fel olyan lassan. De egyszerűen állandóan azon jár az eszem hogy mikor lesz már a következő étkezés. Megeszek egy teljes kiőrlésű zsemlét sonkával (előtte iszok egy pohár vizet) és ezután még vagy kettőt meg tudnék enni. Mit tegyek hogy ez megszűnjön?
14/L
Helyesen írtad félre, a teljes kiőrlésű, barna lisztes gabona ételek nem szívódnak fel olyan lassan. Kimondottan gyorsan szívódnak fel, megdobják a vércukorszintet, úgy tűnik ezt az éhség - túlevés mechanizmust már ismered.
Ezért kell(ene) zöldségeket, zsíros húsokat enni, ezekkel könnyebb elütni az étvágyat, megszokni a normális mennyiséget mint a lisztes ételekből.
Valakinek persze megy, hogy eszik egy kis adag proteines zabos kaját, vagy túrót, órákig nem lesz éhes, mondjuk tartja a napi 5 étkezést és szépen fogy/tartja a súlyát. Akinek ez bejön nyilván ezt csinálja és nem zsíros-zöldséges-húsos ételeket eszik.
De azt érdemes tudni, hogy ahogyan többféle elmélet és tanács van, úgy többféle embertípus is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!