Hogyan kell adagolni a por alakú aszkorbinsavat?
Egy késhegynyi kb. 60 mg-nak felel meg, ami a nagyon minimum, tehát jóval többet is fogyaszthatsz. Én fél kávéskanállal beleszórok a limonádémba mindennap, ha úgy érzem, beteg leszek, akkor többet is.
A barátaim is ezt tolják, ők napi szinten bevisznek egy kiskanállal simán. Bajod nem lesz tőle, max. kipisiled. Ja, és én a hidratáló krémembe is belekeverem. :)
Nem igaz, akkor most mi a tuti? Túladagolni lehet? 5-ször egy kávéskanál, akkor az kb 5000 mg?
Főleg a gyerekeim miatt szeretnék pontos adatokat tudni, 2 éves 4 éves és 9 évesek, én sem hiszem, hogy 60 mg elegendő, de nagyon sokat sem merek nekik adni. Vitatott dolog ez a vesekő mizéria, aki többezer mg-ot szed naponta hosszú edeje már, nem lett baja belőle?
Jómagam eddig 500mg C vitamint szedtem mostanában, a gyerekeimnek ennek a felét, illetve a kicsinek csak a negyedét mertem adni, ez tablettás C vitamin volt.
Most elkezdtük az aszkorbinsavat, a kicsi a múlt héten meg volt fázva, kevertem neki naponta késhegynyi aszkorbinsavat, és 2 nap alatt eltűnt a nátha, pedig a nátha nála mindig egy hétig tart gyakran köhögés, hörghurut lesz a taknyosságból, most semmi.
De tartósan nem merek neki ennyit adni, vagy igen, lehet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!