Egy éves baba ehet chipset?
Biztosan nem árt 1-2 szem, de minek? főleg, ilyen kicsi gyereknek?
Én nem adnék neki, az biztos. Illendőségből 1-1 szemet persze el lehet fogadni.
(OFF: soha nem vettem a gyerekeknek, mégis jól megvannak nélküle, pedig a legnagyobb 18 lesz hamarosan.)
Ne adj neki ilyet, nagyon jól teszed, ha nem szoktatod rá ezekre. Sós, tartósított sz'r! Én gyerekként sose ehettem ilyet. Volt gyümölcs meg max túró rudi, ünnepekkor csoki. De chips? Kizárt!
Egyébként annyira tipikus. Anyukát is azzal etették, ő is azzal tömi a gyereket. Tisztán emlékszem azokra az osztálytársaimra anno a suliból, akik a chipses-colás-csokis kölykök voltak, akik a szünetben ezeket ették. Hát mind koravén, hájas, tokás, folyós felnőtt lett.
nem lesz a másfél évesnek baja tőle, de az a sok adalék, és főként az ízfokozó pont nem hiányzik egy kisgyereknek.
ha ilyen van, hogy enne a gyereked, mert más megkínálja, néha "kirúghattok a hámból" :)
de te ne nagyon vegyél ilyen vackokat... ha tudod, 7-8-9 éves koráig el tudod téríteni az ilyen mű-vackoktól, utána persze már nem tudod annyira ellenőrizni majd, mit eszik a kis barátoknál, iskolában... :)
én a magam részéről próbálom nem megismertetni, nem megszeretettni, nem túl gyakran megengedni az ilyen ízfokozós, zsíros, margarinos, E-s, sós, természetellenes ételeket. (sajnos a csokit nem tudom kilőni, mert én csokifüggő vagyok, és a 2 éves kisfiam azonnal felismeri már a csokipapír zörgését is, hát még a milkacsoki csomagolását, hihi...) :)
Egy-két szemet el lehet fogadni, hogy ne sírjon a gyerek, de rendszeresen és nagy mennyiséget semmiképp ne adj! Nekem 6 és 3 évesek a gyerekeim, még nem ettek chipset, pille és gumicukrot is max 1-2 alkalommal a mamánál.
Kicsi koruktól sok zöldség és gyümölcs van előttük télen-nyáron (FONTOS, hogy a szülő IS egészségesen egyen!!!) néha veszek bio kölesgolyót (natúrt vagy enyhén sósat, az ízesítettek ugyanolyan rosszak mint a chips) vagy bulátát, nagyon szeretik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!