Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért esznek az emberek,...

Miért esznek az emberek, süteményeket, tortákat?

Figyelt kérdés
Egyszerűen nem értem. Úgy gondolom, hogy a süti az egy olyan étel, ami a szervezetnek egyáltalán nem kell. Az ember csak azért eszi, mert finom, me hú de jó. Az vagy amit megeszel, én nem süti akarok lenni, hanem hús.
2015. márc. 17. 14:25
1 2
 11/15 Szintiszoli123 ***** válasza:

A cukorbetegséget nem lehet lemozogni. A hasnyálmirigy egyszer elfárad. Kinek előbb, kinek később. Nyilván nem egy sütitől, de elfárad. Ez van.

Ettől én még eszek sütit.

2015. márc. 17. 18:47
 12/15 anonim ***** válasza:
A sütemény se teszi tönkre az életet.
2015. márc. 17. 19:10
 13/15 anonim ***** válasza:

*szervezeted

(nem életed akart lenni)

2015. márc. 17. 20:50
 14/15 anonim ***** válasza:
Szupernormális inger. Ezt egy nagyon húsos ember nehezen tudja elképzelni, mert ez az édes ízre épít, de képzelj el egy nagyon finom, ízesítőkkel, füstöléssel, pácolással felturbózott húskészítményt, amit megeszel, mert nagyon finom, de nem egészséges már a kezelések miatt.
2015. márc. 18. 13:34
 15/15 Sowilo ***** válasza:

Az a baj, hogy sok embernek igazából fogalma sincs, mi egészséges, és mi nem, csak valahonnan berögződött nekik, hogy "finom = egészségtelen", "szar ízű = egészséges". Fel sem merül nekik, hogy egészséges kajákat is remekül el lehet készíteni, és nem salátázásról szó az egész. Valaki írta a fagylaltot. Gondolom még csak meg sem próbálta otthon, magának elkészíteni gyümölcsből...

A másik dolog, mikor valaki nem tud meglenni émelyítően édes ízek nélkül. Ezt cukorfüggőségnek nevezik, majdnem minden embert érint, de jó hír, hogy a cukorról pár hónap alatt le lehet szokni, ráadásul ezzel teljesen megváltozik az ízérzékelés is. Én pl régen csokifüggő voltam, de ma már a kávét is tisztán iszom, és jobban élvezem az ízét, mint valaha.

2015. márc. 19. 16:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!