Zabpelyhes tojásrántotta:ásványi anyag tartalma?
Sziasztok
Azt szeretném megkérdezni,hogyha a zabpelyhet pár percig sütöm össze a tojásrántottával az mennyire fogja befolyásolni a zabpehely ásványi anyag tartalmát ?(B vitaminok,cink,mangán,réz stb)
Az, hogy sütöd, kb semennyire. A zabpehely, amit boltban veszel, már hőkezelt. Azaz valószínűleg már tönkrement kicsit.
Egy másik kérdés, hogy az említett ásványi anyagok a zabban lévő rostok miatt valószínűleg eleve rosszul szívódnak fel. Sőt, a zabrost még a tojássárgájában lévő hasznos anyagok felszívódását is ronthatja.
Hogy mindez milyen mértékű és kell-e emiatt aggódni, arról valszeg semmit nem fogsz találni, ne is keresd. Tartsd a napi rostbeviteled az ajánlott 25-35 grammos sávban és nem lesz baj. A lényeg, hogy nem az összeütés miatt kell aggódnod. Azzal nem sokat ártasz a cuccnak, ha ártasz egyáltalán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!