Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ti hogy csináljátok? Ételek,...

Ti hogy csináljátok? Ételek, egy hétre elkészítve.

Figyelt kérdés

Sajnos időhiány miatt eddig csak bekaptam pár falatot, nem ettem rendszeresen. Most elhatároztam, változtatnom kell. A dobozkáim már megvannak, viszont nem tudom hol kezdjem. Mit érdemes csomagolni, mennyit stb., lehetőleg egészséges és tápláló ételekre gondolok.

Ti hogyan csináljátok? :) Mit szoktatok előre elkészítenI? :)

Köszönöm segítségeteket!

2015. márc. 7. 11:54
 1/3 anonim ***** válasza:
Semmit nem szoktam elore csinalni. Minek? Ha ma megcsinalnek egy het kajat akkor lehet holnaputan nem biztos, hogy azt akarom enni. Inkabb idopontokat jelolj ki es elotte keszitsd el frissen, vagy vegyel valamit.
2015. márc. 7. 12:02
 2/3 Szintiszoli123 ***** válasza:

Én így:

[link]

De csak egy napra előre.

Fagyasztóból nem szíves enném a kaját.

2015. márc. 7. 12:04
 3/3 anonim ***** válasza:

Nem szoktam egy héttel előre megfőzni, mert nem szívesen eszem már csütörtök-péntek tájékán azt az ételt, ami majdnem egy hete a hűtőben áll. Lehet, hogy nem romlik meg, de azért nem olyan az íze, nem esik olyan jól. Általában hétvégén főzök úgy, hogy hétfő-kedd-szerdára még legyen ebédem. Szerdán ez általában már csak valami hétvégi hús maradék és friss saláta. Szerda este szoktam még összeütni valamit a maradék két napra. Itt már azért nem kell nagy lakomákra gondolni, még is meleg étel. Rakott krumpli, vagy zöldség, amit lesarkítva csak össze kell dobálni és be kell tolni a sütőbe, vagy valamilyen tészta étel.

Érdemes napi 5-ször enni egyébként. Reggelizni itthon szoktam, tízóraira viszek valamilyen gyümölcsöt, pár szem mandulát, vagy müzli szeletet. Ebédre megeszem a főtt ételem. Uzsonnára szintén olyasmi, mint ami tízóraira, vacsorára pedig igyekszem valami könnyűt enni. Mivel nem diétázok, csak odafigyelek erre, ezért valamikor a nap folyamán lecsúszik egy szelet csoki is.

Ha tudom, hogy nem lesz időm szerdán főzni, akkor általában veszek egy zacskó friss salátát és egy szelet rántott húst, összekeverem, nyomok rá egy kis majonézt, vagy rákockázok egy paradicsomot, hogy legyen egy kis "leve" és másnap azzal is tökéletesen elvagyok, még melegíteni sem kell. Mivel imádom, akár 2-3 napig is hajlandó vagyok ugyanezt enni.

2015. márc. 7. 13:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!