Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Segítség, Olyan létezik hogy...

Segítség, Olyan létezik hogy szorulás és hasmenés együtt?

Figyelt kérdés

Mert ha eddig nem volt akkor nekem tuti olyan van!

Kb 2-3 órája rám jött a kulhatnék és éreztem hogy ez keményebb mint szokott lenni aminek örültem is mert eddig csak valami nagyon folyékony volt amit nyilván a sok stressz okoz és most szerintem ezt is

Na a lényeg hogy leültem a wc-re és vártam a csodát, de semmi

Akárhogy próbáltam erőlködtem vagy csak finoman vártam egy félórát semmi aztán nagy nehezen ki jött 2db bogyó olyan volt mint amit a kecske csinál olyan lapított gömb csak nagyon kemény

na most elkezdtem kicsit szaladgálni mert olvastam hogy attól jobb és most egy kis folyékony kijött, de erőltetni már nem nagyon mertem mert hát nem egy kellemes érzés

Na most ilyenkor mit csináljak?

Érzem hogy kell nagyon is de ha wc-re ülök semmi

most akkor erőltessem vagy hagyjam és csak egyek igyak mindenfélét?

Az a baj hogy velem ilyen még nem fordult elő és nagyon félek hogy felrobbanok vagy valami ha nagyon erőltetem

Mit csináljak egyelőre még nem akarok hashajtóhoz nyúlni a futás nem jött be, kávét nem szívesen mert régebben magas volt a vérnyomásom, lekvárom, tejem nincs itthon

Az étolajat még megpróbálom később abból van bőven

a tejföl segíthet?

Valaki nyugtasson meg hogy ez mindenkinél ilyen amilyennek én leírtam, nagyon félek segítsetek mit lehet ilyenkor vagy mi a jó ilyenkor?

2015. febr. 24. 16:56
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
58%

Drasztikus megoldás!!!

Saját felelősségre!!!

Vedd le a zuhanyzó fejét, majd langyos vízzel adj magadnak beöntést.Ez feloldja hirtelen a száradt dolgokat.Majd olvasd el a:

[link]

oldalon ajánlottakat.

Székrekedés

Székrekedésre a gyújtoványfű teáját ajánljuk heti kétszer este, a hét többi öt napján a mezei katáng főzetét (2-3 perces főzéssel készítjük) szintén este. Legalább egy hónapig érdemes ezt a kúrát végezni. Emellett ajánljuk rendszeres fogyasztásra a Gyuri bácsi által összeállított Aranyvessző teakeveréket, mely az epeműködést segíti. A borsmenta és általában minden mentafaj enyhén fokozza az emésztést. Enyhe hashajtó hatása van az akácvirág, az apróbojtorján és a szurokfű teáknak is. Emellett a rostokban gazdag étkezésre is figyeljenek: a lenmag kiváló rostforrás, a székletet is lazítja. Minden reggel egy teáskanálnyit fogyasszanak belőle, akár darálva, akár egészben, kevés folyadékban. Az alma is jó erre a célra, de csak reszelve, egészben hasfogó. A mozgás, fizikai aktivitás serkenti az emésztést, segít elkerülni a kellemetlen székrekedést.

Vastagbél gyulladás, Chron betegség

A hasmenéses időszakokban, melyek gyakran kísérik a bél gyulladásos betegségeit,

vadsóskamagból készült teát ajánlunk. Egy púpozott teáskanálnyi vadsóskamagot 2,5 dl vízben kell főzni, de csak 1-2 percig. Lefedve hagyni állni 10-15 percig, ezután sűrű szűrőn keresztül leszűrni, majd langyosan fogyasztani reggeli előtt. Naponta egy-két csészével kell inni belőle, amíg a hasmenés meg nem szűnik.

Az alapgond megszüntetéséhez egy 6 hetes tisztítókúrát érdemes csinálni, mely diólevél és csalánlevél tea naponta felváltva történő fogyasztásából áll. Ezeket a teákat csak leforrázni kell, nem főzni, majd lefedve 15 percig ázni hagyni és leszűrve éhgyomorra elfogyasztani. 6 hét szünet után meg lehet ismételheti a kúrát.

Naponta 1-2 csésze körömvirág vagy cickafark tea is segít a gyulladáson.

2015. febr. 24. 19:09
 12/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm az oldal linket és mindenkinek a válaszát

Egyelőre még a dokitól is félek, de ha minden kötél szak a doki előtt lehet hogy kipróbálom

köszönöm

2015. febr. 24. 19:12
 13/21 A kérdező kommentje:

Olvastam valahol hogy a gyümölcsök segíthetnek, jó a mandarin is?

Na és a kávé?

2015. febr. 24. 19:19
 14/21 A kérdező kommentje:

azt olvastam hogy ha 2-3 napig nem jön semmi akkor van gond, de addig nem nekem csak kb 6-7 órája van ez

Ilyenkor elvileg jó a hashajtó, de akkor most jó a hasmenés vagy nem?

2015. febr. 24. 21:45
 15/21 A kérdező kommentje:
2015. febr. 24. 22:02
 16/21 anonim ***** válasza:
Ha megvetted volna a kúpot, már 10 perc alatt megszabadultál volna a dugótól.
2015. febr. 25. 07:43
 17/21 anonim ***** válasza:
Azért annyira nem kell félni, a végbélnyílás nem hímes tojás... Ha jön az inger, nyomd, mint az állat! Feleslegesen ne kínozd magad. Valakinek minden egyes székelés ilyen...
2015. febr. 25. 08:36
 18/21 A kérdező kommentje:

Tegnap reggel összejött!

Azóta annyi folyadékot iszok amennyi csak belém fér :D

És minden újra a régi, azért a biztonság kedvéért mától mindig lesz itthon egy-két glicerin kúp :D

Köszönöm a válaszokat!

2015. febr. 26. 14:33
 19/21 anonim ***** válasza:
Nekem is van mindig otthon, mert nagyritkán én is így járok mint te, és akkor a kúp szinte azonnal segít.
2015. febr. 26. 15:40
 20/21 anonim ***** válasza:

Szia!

Tudom régi kérdés de kb. ugyanez van nálam most 2 napja. Olyan mintha hasmenés és székrekedés keveréke lenne. Megyek wc-re egy nap többször akár mert olyan mintha kéne, de ilyen kis pici löttyedék jön csak. Már nagyon parázom mi ez. Neked mi segített, végül kúpot vettél?

2020. jún. 9. 10:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!