Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért hízom, ha alig eszem?

Miért hízom, ha alig eszem?

Figyelt kérdés

Elég sokàig kézilabdàztam de pàr éve abbahagytam. Szàmítottam rà, hogy hízni fogok és így is lett. Igyekeztem kevesebbet enni. Ma màr ott tartok, hogy alig eszem mégis hízom. Mitől lehet?

Segítsetek

2015. febr. 22. 17:06
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem tudom, de én is így vagyok. :(
2015. febr. 22. 17:07
 2/5 anonim ***** válasza:
pontosan mit eszel, mennyit? mit iszol és mennyit? korod? magasság? testtömeg? testzsírszázalék? mennyi hízásról beszélünk és mennyi idő alatt?
2015. febr. 22. 17:08
 3/5 anonim ***** válasza:
mert nem mozogsz mellette,eselteg nagyon szénhidrátdúsat eszel
2015. febr. 22. 17:11
 4/5 anonim ***** válasza:

Az egyik barátnőm is így volt vele. Azért panaszkodott, hogy alig eszik mégis hízik. Ezért megkértem, hogy őszintén írja le egy noteszba 1 héten át, hogy pontosan mit eszik. De mindent. Kezdve azzal, hogy reggel iszik egy pohár vizet, vagy bekapott 3 szem mazsolát.

Becsületesen le is írta, és megnéztük, majd meg is lett az eredmény.

Igaz kevesebb evett, ,mert sokszor kihagyta vagy a reggelit vagy az ebédet. De állandóan nassolt. Kis chips, csoki, nutellás kenyér, 2 db nápolyi, bent a suliban megkínálták keksszel, cukros kakaó, tea, kávé, cola stb.

Kiderült, hogy bár keveset evett, de mégsem. Sokkal több kalóriát fogyasztott a sok nassolással.

Szerintem te is csináld ezt,

Írd le becsületesen, hogy mit eszel, mit nassolsz. Érdemes úgy leírni, hogy időpontra szeded

Pl:

reggel 7.30 ittam 2 pohár narancslevet, megettem 1 fánkot

7.50- 2 oero keksz

10 óra - Kati megkínált 3 szem negro cukorral

12 óra ebéd: húsleves, csirkepörlkölt, tészta

és így tovább

1 hét után könnyen megtudod nézni mikor mennyi kalóriát fogyasztottál.

2015. febr. 22. 17:19
 5/5 anonim ***** válasza:

Ha nem eszel egész nap semmit, akkor a tested próbálja tartalékolni azt a kevéske kis energiát is, amit beviszel -> ami kis pici nyüzü kaját megeszel, azt is bedobja raktárba, mert nem tudja mikor fog legközelebb energiához jutni.

Nem véletlenül szokták ajánlani az egy nap 5 alkalommal való kis étkezéseket. A szervezet nem fogja úgy érezni, hogy koplalsz, mert 2-3 óránként küldöd le a kövi ételt. (Nincs éhségérzet se, ellenben ha egy nap csak 1-2 szer ennél, és az anyagcseréd is pörögve marad).

Utóbbit még jobban tudod turbózni, ha sportolsz is valamit. Tudod, az izomnak több kcal-ra van szüksége.

Volt nekem is olyan időszakom, hogy egy nap kb. 300-600 kcal-t ettem (lányok, hülyeség, ne csináljátok!!!). Most van rendes, normális étrend (nem 3 szem mazsola reggelire meg ilyen bájos dolgok), egy nap 2000-2200 kcal-t eszek kb. (kb, mert nem számolom, az is hülyeség) és így, sport mellett ennyi kalóriával is fogyok/stagnálok. Szóval nekem emelnem kell a kajamennyiséget perpill :)

A kérdésedre visszatérve: jó dolog a naplózás, sportolj, egyél rostot, fehérjét, zsírt, mert ezek nagyon jól el tudnak telíteni órákig.

2015. febr. 23. 16:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!