Az emulgeálószerek egészségesek?
Figyelt kérdés
2015. febr. 4. 19:57
1/4 anonim válasza:
Az emulgeálószerek nem tápanyagok. Olyan anyagok, amelyek többnyire felületaktív hatásuk miatt képesek a zsírnemű anyagokat vizes közegben kolloid méretű részecskékre felaprózni és ott kolloid oldatban (emulzióban) tartani. Ilyen természetes emulgeálószer az epe.
2/4 anonim válasza:
Nem mondanam annak,mivel nem termeszetesek
3/4 anonim válasza:
Abban a mennyiségben, amiben fogyasztjuk őket szerintem nem oszt, nem szoroz.
Attól, hogy valaminek furcsa neve van, még nem mesterséges (és attól, hogy valami mesterséges, nem lesz alapból egészségtelen....). Az élelmiszerekben leggyakrabban lecitint alkalmaznak emulgeálószerként, amely a növényi és állati sejthártyában található és pl. a tojássárgájában nagyon sok van belőle. (Szójalecitint pl. lehet kapni kapszulában étrendkiegészítőként, bár nem találtam meggyőző bizonyítékot arra, hogy valóban használ.) A még félelmetesebb nevű "zsírsavak mono- és digliceridjei" gyakorlatilag előemésztett olajokat, esetleg zsírokat jelent.
Zsírszerű anyagokról van szó, ne ezekkel lakj jól :D de élelmiszeradalékként nem kell tartani tőlük.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Csak megfogadtam, hogy egészségesen fogok étkezni, és tanácstalan voltam :D
2015. febr. 13. 15:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!