Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Tényleg mérgező a só?

Tényleg mérgező a só?

Figyelt kérdés
Egyre több helyről hallom, hogy az étkezési só, amint boltokban lehet kapni, mérgező. Gyógyszerészek állítólag nem is használják, mert valami káliumot is tartalmazó anyag van benne, ami eleve mérgező, ők pedig egy eltérő sót használnak, amit megszabadítanak attól az alkotóelemtől.
2015. jan. 29. 17:05
 1/5 anonim ***** válasza:
89%

jaj!


a face tele van azzal, hogy mi mérgező, hogy a gyógyszergyártók fel vannak háborodva, mert ez és ez a csodaszer gyógyít mindent, és stb ... televeleatököm

2015. jan. 29. 17:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
Szerencsére nem face-ről tájékozódom, de valakinek biztos megérte a "válaszod". Kár, hogy nem nekem.
2015. jan. 29. 17:18
 3/5 anonim ***** válasza:
Az étkezési só ésszerű mennyiségben használva nem mérgező. Azért írom az ésszerű mennyiséget, mert az emberi szervezet nincs felkészülve arra a masszív nátriumterhelésre, ami az ipari társadalmakban megszokott, és magas vérnyomás, szívbetegség a következménye. A gyógyszerészek azért használnak más alapanyagot, mert pl. egy infúzióban rendkívül fontos, hogy az és annyi legyen benne, ami rá van írva, és ne legyen benne más anyag. A kálium nem mérgező, sőt, a sejten belüli tér egyik legfontosabb ionja. A legtöbb növényi táplálék, pl. a banán is nagy mennyiségben tartalmazza, de mondjuk egy intenzív osztályon egy felborult ionháztartással küzdő betegnek nagyon meg kell gondolni, hogy mit és mennyit ad az ember. Alapvető biztonsági kérdés, hogy a gyógyszerek/infúziók összetétele garantált legyen.
2015. jan. 29. 17:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Hát az biztos, hogy az infúziós oldat készítéséhez nem szalajtják el a takarító nénit a sarki bótba asztali sóért, de nem amiatt, mert az mérgező, hanem rátartiságból.


Hogy kik terjesztik ezeket a rőt ökörségeket?

2015. jan. 29. 17:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
Nem aktuális a kérdés, de ha már idetévedtem elmondanám a 2. válaszoló által leírtakat olvasva, hogy én ezt épp fordítva tudom. A nátriumos sóval semmi baj, hiszen a legtöbb zöldség, gyümölcs káliumot tartalmaz, illetve a műtrágya, amivel ma a zöldség, gyümölcs féleségek nagy részét is kezelik, káliumot tartalmaz. A megfelelő ion egyensúly fenntartásához nátriumra van szükségünk, az étkezési sóval rengeteg, nagy mennyiségű káliumot viszünk be a szervezetünkbe, ami hosszútávon magas vérnyomást, szív és érrendszeri betegségeket okoz, és még sorolhatnánk.
2016. febr. 14. 17:41
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!