Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mit csináljak? Már nem bírom...

Palix0312 kérdése:

Mit csináljak? Már nem bírom lassan elviselni. (hasfájás, görcs, wc)

Figyelt kérdés
Ma felkeltem reggel megyek iskolába itthon még semmi bajom de a buszon rettenetesen elkezdett fájni a hasam, végül egy mekibe kellet bemennem a wc-be de már sajnos elkéstem a wc-vel... 1órát ültem a wcn mire jobban lettem és hazajöttem. de még most is rosszul vagyok és fáj a hasam stb. ez sajnos kb mindennapos. hirtelen rám jön és görcsölök és valamikor nagyon durván f.sok. tök mind1 mit eszek és mikor ez mindennapos csak gyógyszerrel tudom kicsit megállítani.(immodium,lopedium) de már nem bírom. elvileg laktóz érzékeny vagyok, de ez nem biztos. laktóz tejet iszom ez nem is bántja a hasam de minden más igen. már nem is tudom mit egyek mindentől rosszul leszek attól félek... mit csináljak? valami tanács? akármi! bocsánat a fogalmazás miatt, tudom hogy nagyon egybe írtam mindent, de már nem bírom..

2015. jan. 8. 00:06
 1/6 anonim ***** válasza:

Ez nem normális, bégyulladástól kezdve egy felszívódási zavar is lehet, amit ki kell vizsgálni.

Első körben menj el a háziorvosodhoz, és mondd el neki ezeket. Ő majd biztosan elküld székletvizsgálatra, és beutal a belgyógyászatra. Ezt látatlanban mi itt nem tudjuk neked megoldani, mindenképpen orvosi segítségre lesz szükséged.

2015. jan. 8. 00:12
 2/6 A kérdező kommentje:
Holnap megyek háziorvoshoz, csak nem tudom hogyan rakjam bele a székletem abba a kis üvegbe. Főleg- hogy általában folyékony. Szívjam fel egy szívószállal? Amúgy ez az egész kb 1 éve kezdődött, még általánosban volt valami iskola tej. Eleinte semmi bajom nem volt de aztán jött a napi 4-5 wczés az iskolában. azóta tart.....
2015. jan. 8. 00:19
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Kaptál kis dobozt már? Mert ahhoz van kanál, bele tudod lapátolni. Viszont magadtól ne vigyél székletet semmilyen üvegben, mert a lényeg, hogy steril legyen a kis tartály, amibe teszed, nehogy olyan baktérium is kitenyésszen, ami nincs is a székletedben.

Egy éve kezdődött, és még nem mentél el dokihoz? Akkor itt van tényleg az ideje.

2015. jan. 8. 00:33
 4/6 anonim ***** válasza:
0%

Orvos sem fog semmit segíteni, úgyhogy mindegy hogyan viszel/nem viszel mintát.

Táplálkozz tisztán: hús, zöldségek (és pont).

Nézd meg a paleo étkezést, gaps diétát. De a lényeg a tisztaság. Kerüld a tejcukrot, tejfehérjéket, glutént, hüvelyeseket. És rendbe fogsz jönni!

2015. jan. 9. 13:20
 5/6 anonim válasza:

Utolsó menjen a sunyiba... ha valaki átlagosan, akár kissé egészségtelenül is étkezik, attól még biztosan nem fog, főleg 20 év alatt dögrováson lenni! Nem a diéta a megoldás.

Erős hasmarsra két tippem van: lisztérzékenység, vagy tejFEHÉRJE - utóbbit nézték? Mert akkor a laktózmentes tej is árt....

Illetve: nem kell az egész produktumot beleszuszakolni, minta belőle elég, úgyis csak egy kicsit vizsgálnak meg

2015. jan. 12. 20:47
 6/6 anonim ***** válasza:

Pont ez az, nagyon beteg lehet valaki a tej / gluténérzékenységtől (és ezek csak a leggyakoribbak).

Emiatt kellene törekedni mindenkinek a tiszta táplálkozásra. Nem biztos, hogy hasmenésem van 20 évesen, de 30 évesen még lehetek rákos..

Na most, gluténérzékenységet ki sem tudják mutatni, csak az érzékenyek egy kis részénél. Ezért nem ér sokat a gasztroenterológus.. nyelik a pénzt, a lakosság meg beteg.

2015. jan. 13. 08:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!