Maces/pászka - kenyér helyetesítése pászkával valakinek tapasztalata, velemenye fogyas celjabol?
Az élesztő amúgy sem puffaszt.
A gombák csak a nyers tésztában fejlesztenek gázt, amíg élnek, sütés után nem.
Az sem valószínű, hogy az élesztősejtek anyaga puffasztana, ugyan tartalmaznak a gomba sejtek nehezebben emészthető (amúgy érdekes, bizonyos szempontból egészséges) anyagokat, de ez egy kenyérben elhanyagolható mennyiség.
A természetellenes, 6x-os genetikai állományú búzával lehet a gond, a hihetetlen mennyiségű gluténnal amit ezek a mai gabonák tartalmaznak, a túl sok keményítővel ami felborítja a bélflóránkat (ami nem ch bontó baktériumokból és gombákból kellene álljon)
Ezekkel a sotet,rozskenyerekkel is ez a helyzet?
Rozs és a búza között nem sok különbség van.
A héj miatt sötét, sajnos itt is mindegy a szín.
Persze ha szeretnél, akkor könnyedén találhatsz cikkeket arról, hogy dietetikusok szerint miért jók a rozskenyerek.
Tök jól el lehet adni a genetikailag módosított, ócska cuccokat jó marketinggel. Én inkább nem eszem.
Reggelire miket szoktal enni ? szendvicset sosem esszel akkor?
koszi a valaszokat,felpontozlak
Nem számít a pontozás, de köszönöm kedves szándékod :)
Kolbászt/szalonnát szoktam zöldségekkel enni. Illetve tojásos ételeket, ugyan így zöldségekkel.
Na most ez nálam nyers is lehet, tehát a tojás nem feltétlenül rántotta, hanem például egy turmix mondjuk kókuszzsírral, így egy 'tejet' kapunk.
Én így szoktam reggelizni, energia bevitelt így az állati zsírok vagy a kókuszzsír adják főként, nem a megszokott keményítő a hagyományos lisztekből. Én ezt jobbnak találom.
Mondjuk mostanában én is eszegettem hagyományos ételeket, de ez nálam csak kilengés, nem bírja nagyon a gyomrom, csak a szemem kívánja az édes süteményeket ilyenkor :)
Részvétem :(
Nagyjából tisztában vagyok a problémákkal.. meg lehet próbálkozni zabkásafélékkel. De az már nem lesz az igazi. Bár a 'mű' zöldség és a tápos 'mű' hús is rég nem az igazi már.. én igyekszem tűrhető forrást találni, de hát nem könnyű..
Valamilyen növényi alapú, kókuszzsíros, tápláló és laktató reggeli mártogatókat biztos lehet csinálni, házi majonéz zöldségekkel, avokádó krém vagy hasonlóra gondolok.
oh nagyon tetszik a válaszoló.
én is most gluténmentesen eszem.
sajnos kialakult betegségem, és valszeg a glutén az egyik oka. emiatt néztem utána a dolgoknak.
én is tojást reggelizem minden nap. mondjuk én már évek óta, mivel a tojás a legjobb reggeli.
szoktam enni azokat a felfújt rizsszeleteket kenyér helyett, bár biztos az sem az igazi, de jobb, mint a kenyér. azért abból sem eszem sokat, mivel elég rossz ízű.
de a rizsben nincs glutén legalább.
igazából úgy találom, hogy nehéz jóllakni gabonák nélkül.
de hát megpróbálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!