A glükóz felszívódása hol történik?
Arra vagyok kiváncsi, hogy egy vékonybél sérült (pl. lisztérzékenység) egyén esetében - ahol ugye a felszívódás erősen korlátozott - közvetlen szőlőcukor fogyasztással (v. gyümölcs, méz) megoldható-e, hogy legalább kalória mielőbb bekerüljön, és ne fogyjon tovább, amig helyre nem áll az emésztése.
Szóval a glükóz felszívódik a gyomorból?
ok, a 9-es válasz nagyon részletes, köszönöm.
A glikogénről én is tudok, csak sajnos a beteg már nagyon vékony, az elmúlt fél év alatt kb. fele lett a súlya. Így kérdés, hogy van-e még egyáltalán glikogén raktára.
Mindegy, a lényeget értem, vékonybél nélkül nem megy.... ez van.
Infúzión táplálás.
Vékonybél nélkül nem megy, de 100% hogy teljesen leépült a bélhám? Ha nem, akkor eszegetni kell.. szépen emulgeált zsírt.. meg amúgy ásványi anyagokat, vitaminokat (és igen, cukrot de erre biztos hogy van protokoll) infúzióval.
Az emésztés/bélfal sérülése a legrosszabb állapot, mert eleve a felgyógyulást, regenerációt gátolja az állapot hiszen az alapvető tápanyagok nemigen kerülnek be a testbe. Sajnálom..
Ezt jól is tanulják.
A lebontás nem felszívódás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!