Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » 15 éves lány vagyok 163 cm és...

TimiGirl kérdése:

15 éves lány vagyok 163 cm és 77kilo. :o hogy fogyjak le?

Figyelt kérdés
2014. nov. 29. 18:34
 1/7 anonim ***** válasza:
hát nem tudom. én is 163 vagyok,csak 63 kg. még egy 10kg-t szeretnék fogyni.de mér évek óta..
2014. nov. 29. 18:37
 2/7 anonim ***** válasza:
Leírnád kérlek, hogy mit eszel és mozogsz jelenleg?
2014. nov. 29. 18:43
 3/7 A kérdező kommentje:
hát..... édességet...tészta féléket stb...ami hizal....de egynap 3 szor.... sortolni meg semit nem sportolok :(
2014. nov. 29. 18:48
 4/7 anonim ***** válasza:
Kevesebb kaja, több mozgás.
2014. nov. 29. 18:48
 5/7 anonim válasza:
Nem ártana,ha nem vagy magas.
2014. nov. 29. 18:50
 6/7 anonim ***** válasza:

Amit egyél: zöldségek, gyümölcsök, sovány hús (csirke, pulyka, hal), tojás, tejtermékek (zsírszegény túró, joghurt, tejföl, kefír, mozzarella, cottage cheese), teljes kiörlésű dolgok (pl. TK kenyér-zsemle vagy kornspitz, stb), rizs, saláta, magvak (mandula, kesudió, mogyoró, napraforgómag, tökmag, stb).

Heti legalább 3 (de inkább több!) alkalommal mozogj valamit. Lightosan kezdd, mivel jelentős túlsúly van rajtad! (értsd, pl: ne akarj egyből maratont lefutni, hanem kezdd mondjuk fél óra sétával, aztán a fél órán belül iktass be egy kis kocogást is a sétával együtt, stb).

Az édességeket alapvetően jó lenne kiiktatni teljesen az életedből, mármint a bolt, előregyártott dolgokat, rengeteg egészséges, otthon elkészíthető verzió van már mindenre, keress rá a neten, sok-sok ilyennel foglalkozó oldal van.

2014. nov. 29. 18:54
 7/7 anonim ***** válasza:

Ideje változtatni az életeden ifjú hölgy!

Amiket felsoroltál ételeket, azokat mind el kéne hagynod. Manapság már rengeteg féle olcsóbb és egészségesebb élelmiszer áll a rendelkezésre.

Fontos a sok rost fogyasztása, mert ez laktat. Ilyenek a teljes kiőrlésű gabonák, (barna) rizs, köles,zabpehely.

Ezek mellett fontos a jó minőségű fehérje, mint a pulyka-csirke-hal hús, tojás, sovány tejtermékek.

Zöldségek, gyümölcsök, gomba-ezeket minden étkezéshez kell enni(nem egybe, pl reggelire a tk szendvics mellé zöldség, tízórai alma stb)

Ezekből kellene összeállítanod a napi étrended, vacsorára főleg fehér húst vagy tojást és zöldséget kellene enned.

A sport is nagyon fontos, akármilyen sportot választhatsz amiben örömöd leled, ez lehet kinti és benti sport is egyaránt, egyéni vagy közösségi sport is.

Inni vizet igyál, vagy cukormentes teákat(itt nem az édesítőszeresre gondolok) hanem amit te csinálsz csak nem teszel bele cukrot, csak egy kis citrom vagy narancs levet.

Az édesség utáni vágyat le lehet küzdeni, erre jók a gyümölcsök, főleg szerintem a gránátalma, a mandula-egy kicsit édesebb, a túróból/joghurtból csinált krémek, esetleg egy-két kanál mézzel is, a sok víz és az elhatározás. Ha ezek megvannak, akkor fogyni fogsz, főleg ha elsőnek ilyen sok rossz ételt ettél, akkor könnyebb lesz.

Mozgásban segítséget jelenthet, ha pl egy-két megállót legyalogolsz, jobban kiveszed a házimunkában a részed, jön a karácsony, ilyenkor általában jönnek a nagytakarítások, szekrény elhúzások, lakás díszítés, hólapátolás,favágás, mind mind örömöd lelheted benne és közben valami mozogsz is, nem csak a gép előtt ülsz.

2014. nov. 30. 16:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!