Szeretnék fogyni! Tudnátok segíteni?
Nyilván nem elég Neked az iskolában egy kis zöldség és gyümölcs, sosem értettem azt, akinek az.
Nem szoktam sok konkrétumot írni, mert a legjobb a személyre szabott étrend és rengetegféleképpen lehet jól táplálkozni. Nem tudok ételt mondani, hogy ezt _kell_ enned, hisz nem lenne igaz, max. javasolni tudok ezt-azt.
Vacsorára szerintem remek a rántotta, zöldségekkel s felturbózhatok egy csomó dologgal (hús, sajt)... Sokan azt mondják, este ne egyen szénhidrátdúsan az ember. Én személy szerint szinte mindig ezt tartom, hozzám ez illik. De általában is hasznos szokott lenni a szénhidrát mérséklése... Ha a szénhidrát olyan kevés, hogy az és a fehérje (amit nem egészséges s macerás is nagyon magasra emelni) már túl kevés kalóriát ad, akkor az amúgy is szükséges zsír mennyiségét kell emelni, mert valamiből kell energia s a zsír elég jó jelölt ehhez, bár az átlagember inkább szénhidrátra alapoz.
De vissza az ételekhez, mielőtt még elkezdek az inzulinról beszélni... A hús-zöldség párosítást is jónak szokták tartani, a zsír ugye nem gond, amíg nem sok a szénhidrát... A gyors szénhidrátokat jobb kerülni vagy inkább edzés után bevinni.
Iskolába van, aki szendvicset visz (ha teljes kiőrlésű, akkor legalább lassabban szívódik fel, bár én glutént nem ennék), van, aki húst, zöldséget s akár rizs is mellé, én valószínűleg magkenyeret vinnék tojással, zöldséggel s valami zsíros dolgot még... Sokféleképpen lehet csinálni, tényleg. Legyen tápanyagdús, változatos, s lakj jól vele ésszerű kalóriadeficit mellett. Adott esetben elég sokáig kell próbálkozni, míg megtalálod a saját, tipikus módszerektől olykor elég távol álló stílusod, de könnyen lehet, hogy Te a szerencsésebbek közé tartozol.
Szerintem mozogj azt, ami jólesik, ez élből jobb a semminél... De az a jó, ha a teljes testedet megmozgatod, minden fontos izomcsoportot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!