Finom liszt, teljes kiörlésü liszt. A teljesben bennmaradtak a rostok stb. Akkor miért is az a teljes kiörlésü? Miért ez a megnevezése? -ha nem teljes?
Figyelt kérdés
2014. nov. 19. 17:43
1/4 anonim válasza:
Épp azért teljes, mert abban a gabonaszem minden része benne van. Teljesen.
2/4 anonim válasza:
Így igaz. A finomlisztben pedig csak az értéktelen rész(tápérték szempontjából). Vicces:)
3/4 anonim válasza:
Eddig bele sem gondoltam, de fordítva is logikus lenne, hogy a teljesőrlésű teljesen meg van őrölve és finomra, vagyis nincs benne rost. De mivel úgy őrlik, ahogy, ezért nem így van.
4/4 anonim válasza:
Nem kell félreértelmezni, a teljes őrlésűbe mint írták beledarálnak mindent, a finomítottból egyszerűen ki van szedve a penészes héj.
De nem kell elhinni a kamu propaganda dumát, hogy az ócska gabona rostok valami értelmes anyagnak számítanak amitől jobb tápértéke lesz az egésznek, lassabb a felszívódása.. ez bullshit.
Tápanyagrabló, ócska penészes héj, ami érdemben nem változtat az emésztődésen sem. Ráadásul a túl sok szénhidrát lassan felszívódva is TÚL sok (azaz káros), az más kérdés, hogy nincs értelme lassú felszívódásról beszélni, ez csak marketing duma, a szemét eladásához jó propaganda kell.. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!