Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Finom liszt, teljes kiörlésü...

Finom liszt, teljes kiörlésü liszt. A teljesben bennmaradtak a rostok stb. Akkor miért is az a teljes kiörlésü? Miért ez a megnevezése? -ha nem teljes?

Figyelt kérdés
2014. nov. 19. 17:43
 1/4 anonim ***** válasza:
Épp azért teljes, mert abban a gabonaszem minden része benne van. Teljesen.
2014. nov. 19. 18:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
Így igaz. A finomlisztben pedig csak az értéktelen rész(tápérték szempontjából). Vicces:)
2014. dec. 7. 00:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
Eddig bele sem gondoltam, de fordítva is logikus lenne, hogy a teljesőrlésű teljesen meg van őrölve és finomra, vagyis nincs benne rost. De mivel úgy őrlik, ahogy, ezért nem így van.
2015. jan. 15. 14:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

Nem kell félreértelmezni, a teljes őrlésűbe mint írták beledarálnak mindent, a finomítottból egyszerűen ki van szedve a penészes héj.


De nem kell elhinni a kamu propaganda dumát, hogy az ócska gabona rostok valami értelmes anyagnak számítanak amitől jobb tápértéke lesz az egésznek, lassabb a felszívódása.. ez bullshit.


Tápanyagrabló, ócska penészes héj, ami érdemben nem változtat az emésztődésen sem. Ráadásul a túl sok szénhidrát lassan felszívódva is TÚL sok (azaz káros), az más kérdés, hogy nincs értelme lassú felszívódásról beszélni, ez csak marketing duma, a szemét eladásához jó propaganda kell.. :(

2015. jan. 16. 21:53
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!