Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Tejallergiás szedhet-e gyógysz...

Tejallergiás szedhet-e gyógyszert amiben vajzsír található?

Figyelt kérdés
2010. jan. 28. 20:34
 1/10 anonim válasza:
Szerintem nem.De kérdezd meg a gyógyszertárban!
2010. jan. 28. 20:36
 2/10 anonim ***** válasza:
Figyelj, írd be a googliba a gyógyszer nevét, és kijön milyen hatóanyagok vannak benne, ha azt irja ki, hogy laktózt is, akkor már kételkedhetel. Mindent felsorol, még azt is milyen mellékhatásai lehetnek.
2010. jan. 28. 20:44
 3/10 A kérdező kommentje:
Laktóz nem okoz problémát tejfehérje allergiásnak. Vajon a vajzsír tartalmaz-e tejfehérjét?
2010. jan. 28. 20:52
 4/10 anonim ***** válasza:
Nem tudok róla, hogy gyógyszer "vajzsírt" tartalmazna. Milyen győógyszerről van szó??
2010. jan. 28. 21:51
 5/10 A kérdező kommentje:

"Nem tudok róla, hogy gyógyszer "vajzsírt" tartalmazna."

Most erre mit mondjak? Ott van az összetevők között :D Egy kiegészítő vitamin.

2010. jan. 29. 10:47
 6/10 anonim ***** válasza:
"A készítmény bármelyik összetevőjével szembeni túlérzékenység esetén a készítményt alkalmazni nem szabad."
2010. jan. 29. 21:46
 7/10 A kérdező kommentje:
... Vajon a vajzsír "túlérzékenységet" vált-e ki?
2010. jan. 30. 10:43
 8/10 anonim ***** válasza:
Az allergia túlérzékenységnek tekintendő, úgyhogy előfordulhat, hogy gond lenne belőle. Bár saját véleményem szerint olyan minimális mennyiség lehet benne, hogy kicsi a valószínűsége.
2010. jan. 30. 13:23
 9/10 anonim ***** válasza:

Tudom hogy a kérdés régi, de hátha idetéved még valaki, én is idekeveredtem valamiért :)

Tehát

Vajzsír: felforralt vaj, melyből így távozik a gyorsan romlandó alkotó elemek (tejfehérje és tejcukor, azaz laktóz) nagy része. A hevítés során laktózmentes zsiradékot kapunk, így a laktózérzékenyek is fogyaszthatják. A vajzsír, a vajból olvasztással és a víz elpárologtatásával nyert, legalább 99,3 % tejzsírt és max. 0,5 % vizet tartalmazó termék.

A válasz tehát igen, szedhet, és vajzsírt tartalmazó ételeket is ehet :)

2012. jún. 9. 15:41
 10/10 Div.Divine válasza:

Sziasztok!

Tudom, régi a kérdés, de én is most néztem utána, és szerintem fontos tudni, hogy a vajzsír is kerülendő mint sok minden más.

Ha allergiáról beszélünk, ott az elhanyagolható mennyiség normál szervezetnél tényleg nem érdekes, de ellenanyag termelődés szempontjából fontos lehet.

(Pl. mogyoró allergiást sem hiszem h meggyőzöl arról hogy nyugodtan egyen csokit ami nyomokban tartalmazhat.. elhanyagolható..)

[link]

ÉÉÉÉÉÉÉS!

Szóját és minden származékát is kerülni kell, akinek a tejjel baja van, mert hasonló az ellenanyag termelődés miatta, és ugyanúgy fenntartja, mintha tejszármazékot fogyasztana.

Keresztallergénnek hívják ezt.

2015. dec. 26. 15:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!