- búza-, árpa-, zab (liszt, pehely, korpa...), ezekből készült pékáruk, tészták
- feldolgozott termékek (pl. fagyasztott paníros csirke, hurka, felvágott, májkrém...)
- ízesített tejtermékek (puding, joghurt)
Amik NEM:
- rozs-, rizs-, kukorica-, burgonya (pehely, liszt, kemányítő, dara...)
- friss és fagyasztott zölds., gyümi
- húsok
- és minden, amin jelölik (áthúzott gabonakalász)
A rozsban speciel van, a többit jól írta az 1. hozzászóló. S természetesen nincs a tojásban és az olajos magvakban és a zsírokban sem.
Sok gabona és álgabona van, amiben nincs, de ezeket nem mind tudom fejből... A köles és a rizs tuti ilyen, szerintem az amaránt is...
A zab alapból nem gluténes, de szennyeződhet gluténnel, ennek a mértékét és mikéntjét nem ismerem, engem még a minimális glutén sem feltétlenül zavarna, mert nem vagyok kifejezetten gluténérzékeny, más miatt nem eszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!