Eddig csak a Cola,Fanta és a többi szénsavas üditő érdekelte.Az utóbbi időben rászokott a meleg teára.Azóta csak azt szeret inni(1-2hete).Pár napja pedig egy nap akár 3liter teát is megiszik.Árthat ez neki?Párom azt mondja nem egészséges én pedig nem tudom.
hát hogyha olyan teát iszik,amitől nem tud aludni,az eléggé baj,de ha nem olyat,akkor egyáltalán nem baj,sokkal jobb,mint a szénsavas cuccok!Cukor szempontjából meg mindegy.
2010. jan. 27. 12:30
2/11 anonim válasza:
A szénsavas üdítők még egészségtelenebbek. Nemcsak a szénsav miatt, hanem a cukor meg színezékek és a koffein miatt is és hosszútávon csontritkulást okoz és a fogait is tönkre teszi. A teában is van koffein, de lényegesen egészségesebb, mint az üdítők.
2010. jan. 27. 12:31
3/11 anonim válasza:
Attól függ mennyi teát rak a vízbe. Ha csak 1 filtert rak egy literbe (én gyerekeknek így szoktam), akkor nem árt. Viszont ha erős teát iszik 3 litert, az szerintem, nem egészséges. 3 liter folyadékbeviteltől semmi baja nem lesz (ha a mennyiség aggasztott), sőt azt mondják kb. ennyit kéne inni. A colánál és a fantánál mindenképp jobb ha teát iszik citrommal mézzel.
2010. jan. 27. 12:32
4/11 A kérdező kommentje:
Zöld teát veszünk neki,bár szerintem át állok a gyümölcsösre.Úgy csináljuk neki,hogy egy 3l-es edénybe beleteszünk 2db filtert és azt iszogatja.
2010. jan. 27. 12:37
5/11 anonim válasza:
Igen, a tea sokkal jobb, mint a szénsavas üdítők. És ha még esetleg édesítőszerrel is csinálod neki, akkor pláne. Vagy úgy, hogy fél rész édesítő, fél rész cukor.
A teában is van koffein, de úgy tudom, hogy van benne olyan anyag, ami gátolja a koffein hatását(tein és teanin).
A zöld tea pedig olyan anyagokat is tartalmaz, amik csökkentik a rák bizonyos formáinak kialakulási esélyét.
2010. jan. 27. 12:38
6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
Egyébként sokkal jobban alszik a teától mostanában.
2010. jan. 27. 12:40
7/11 anonim válasza:
A gyümölcsösök közül egyedül a csipkebogyóteában nincs tein meg koffein. Vagy van kifejezetten gyerekeknek való tea, amiben szintén nincs (azt hiszem a Picknek van és az is csipkebogyós). A zöld tea is nagyon egészséges, és jól csináltad a 3 literbe 2 filter, mert így nem lesz olyan erős.
2010. jan. 27. 13:14
8/11 anonim válasza:
Én úgy csinálnám, hogy váltogatnám a többféle tea-típust, egyik nap gyümölcstea, másnap zöld, harmadnap hársfa, menta stb, így biztosan nem ártana meg. Mondjuk nekem a teák eléggé kikezdik a gyomromat, ha sokat iszok gyomorfekély tüneteim vannak.
2010. jan. 27. 13:22
9/11 anonim válasza:
zöldteából napi 3 liter, hát mit ne mondjak....a zöld tea élénkítő hatással bír. kávé helyett szokták javasolni annak aki egészségesen akarja magát élénkíteni.
egyébként ha ennyire hirtelen és ennyire nagy mennyiségben szokott át a teára, nemtom, de én elkezdenék gondolkozni azon, h nincsen e vmilyen hiány a szervezetében valamilyen anyagból. ugyanis hiányállapotoknál szokott ez megjelenni, hogy valaki nagyon hirtelen, valamiből nagyon sokat kezd el bevinni a szervezetébe.
2010. jan. 27. 14:06
10/11 anonim válasza:
Dehát írta, hogy nem erősre főzi a teát. Két filtert rak bele 3 literbe, az annyi mintha 2 csésze teát inna hatóanyagát tekintve.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!