Hogyan táplálkozzak egészségesebben?
18/F
Amit tudni kell rólam: saját testsúllyal edzek, kb 175-177 cm magas lehetek (nem tudok pontos adatot) és 70-71kg között mozgok. A probléma az, hogy a táplálkozás nem megfelelő. Mindent "összezabálok" de változtatni szeretnék. Félreértés ne essék, nem eszek meg naponta 2 csomag csipszet meg mekis cuccokat, meg cukros löttyöket sem. Ezek ki vannak zárva az étrendemből.
Például kiflit ami ugye fehér lisztből készül, vagy a barna kenyér, ami lehet hogy szinezett fehér liszt, ezeket ki kéne zárnom az étrendemből. Mielőtt valaki a teljes kiőrlésű dolgokat ajánlaná: nem, nem tudok beszerezni ilyet sajnos, pedig ettem már ilyet jobban ízlett, csak eléggé drága volt és ha suliba ezt kéne hordanom akkor naponta jó sok pénz rámenne. (na meg nálunk nem árulnak) A nagy kérdés: mit egyek helyette? Zöldséget? Gyümölcsöt? - Jó, de suliba általában 6 kiflit szoktam elfogyasztani margarinnal/sajtal+felvágottal/téliszalámival, vagy pástétommal. Ha bele gondolok ezek borszasztó dolgok, mert nem tudom, hogy miből készülnek, és igazából már az ízeket is unom és undorral eszem meg.
Nem tudok főzni, és hús is ritkán van nálunk sajnos. Anyuék változatosan főznek, mindig van másfajta kaja, viszont azok sem az egészségesek közé tartoznak.
Mit ajánlotok? Miket egyek? Reggel kukoricapelyhet(zabpehelytől rosszul vagyok) szoktam bolti tejjel(...), aztán suliba kifli, otthon meg ami van. Szóval semmi extra fehérje, ami hozzájárulna a fejlődésemhez. Táplálékkiegészítőn is gondolkodtam, de szerintem felesleges lenne rendes étrend nélkül elpazarolni a fehérjét.
Tojást gyakran fogyasztok, mivel ezt el tudom készíteni. Amikor nincs itthon kaja ezt szoktam enni. Régebben túrót is este de sajnos az is drága számomra. De néha be tudnám iktatni estére..
A célom az, hogy egészségesebb legyek, és ez által jobban menjen az edzésem is, és + motivációt szerezzek.
Szerintem jo lenne a tapkieg mert akkor legalabb egy kis resze meglenne az etrendnek.
Amugy tojas es csirkesonka,zoldsegek..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!