Egészséges étrend: mit, mikor, mennyit, hogyan?
Sziasztok!
Sokat böngésztem az interneten és sok egymásnak ellentmondó cikket olvastam, voltak egészen drasztikusak, voltak reális diéták, de nem bírom magamtól kiszűrni, hogy mégis melyik lenne egészséges vagy sem. Hangsúlyoznám, hogy diétán NEM fogyókúrát értek, hanem azt, hogy egészséges legyen.
Annyi biztos, hogy a gyorsan felszívódó szénhidrátokat kerülnöm kell. Én még a bioritmusomat is szeretném beállítani, szerintem ezt a rendszerességgel el is érhetem.
De a többiben igazából nem vagyok otthon, így maga a kérdésem az lenne:
_Mik az egészséges étkezés alap pillérei?_
Konkrét dolgok is érdekelnének, hogy mit szabad enni, esetleg receptjeitek ha vannak :) (zab, csirke-rizs (JUHUUU) )
Arra kérném az egészségesen étkezőket, hogy akiknek jó ideje bevált az étrendje és működik leírná a diétája "filozófiáját" és linkelne pár receptet?
Hallottam egyébként a paleo diétáról is, sok jót-rosszat olvastam róla... A paleo elleni érvek igazából vagy azok voltak, hogy az ősember is evett ezt azt (ez pont nem érdekel :D) vagy az, hogy változatosan kell enni, ezért egészségtelen, így otthon a sarokban gondolkodva arra jutottam, h önmagában a paleo kaják egészségesek, de nem szabad CSAK azt enni (ahogy nem csak desztillált vizet iszik az ember aki iszik :D) erről mit gondoltok?
Újra leírnám, hogy azok válaszát várom akik nem keverik össze a fogyókúrát az egészséges étrenddel, nálam a külső, erőnlét, egészség listában a külső van leghátul :).
Köszönöm a figyelmet és előre a válaszokat!
21/F
Paleo étrendet követek 1,5 éve. Rengeteg pattanás, túlsúly, szinte állandóan megvoltam fázva valamilyen szinten (gluténérzékenység, d-vitamin hiány). Fogytam 25kg-t (Nem vagyok szálkás csávó még mindig, de nem kicsit változott meg az életem). 90%-al kevesebb pattanásom van kb. Teljes glutén mentességre nagyon jól reagálok, 1-2 hónap után már szinte teljesen tiszta a bőröm. Manapság ezt nehezen sikerül tartani... Az idők változnak. Megfázásos dolog is olyan 90%-al jobb, mint volt mondjuk.
Ez nem fogyókúra, életre szóló táplálkozás. Imádom a paleo elleni érveket. Általában nagyon primitívek. Szerintem egy paleos sokkal változatosabban eszik, mint egy olyan ember, aki nem figyel a táplálkozására.
Szokjatok rá a zsírevésre. Egészségesebb, mint az a rohadt sok szénhidrát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!