Mennyire normális az, ha napi 4 liter folyadékot iszok általában? Nem utal esetleg valamilyen betegségre, amit meg kéne nézetnem dokival?
Mostanában figyeltem meg, hogy a kollégáim és a környezetemben levők max 1-2 liter folyadékot isznak naponta, én nagy teás vagyok és simán megiszok egy nap 3-4 liter citromos teát (nem cukrosat mielőtt bárki nekem esne).
Tény, hogy cigizek (jó, jó majd lerakom), ez is okozhatja hogy nagyobb a folyadékigényem, mert szárít vagy szerintek ez még nem kórosan sok napi folyadékbevitel?
Az a helyzet, hogy mindig sok folyadékot ittam, de eddig nem figyeltem fel rá, hogy ez ennyire eltérne az átlag 1-2 literjétől.
Ásványvizet is szoktam de azt inkább nyáron, valahogy ha beköszönt az ősz már nem kívánom a sima vizet.
Köszi mindenkinek előre is.(Cukrom és vérnyomásom rendben)
Egy teljes vérkép nem ártana. Vagy az alapján van rendben a cukrod?
Ezt eleve legalább 4 évenként meg kéne tenni.
És ha ott kiderül valami akkor meg lehet tenni azt ami szükséges, akár köze van a vízíváshoz akár nem, ha pedig a vérkép rendben, akkor nyugodtan hátradőlhetsz s iszogathatsz tovább.
Szerintem napi 3-4 liter még nem kórós.
Cukorra gyanakodtam én is de ha a vérkép rendben akkor azt elvethetjük.
Ugyanakkor nem vagyok orvos.
Beszéltél erről orvossal is vagy csak az itteni költőkkel és patkoló kovácsokkal?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!