Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Több folyadék?!

Több folyadék?!

Figyelt kérdés

Ti hogyan isztok meg napi 1,5-2l folyadékot?

Mert én félnél többet nem bírok. Már az rosszul esik, de érzem, hogy a közérzetem rossz, fáradékony, feszült vagyok.

És sima víz helyett mit ajánlanátok? (azt abszolút nem bírom, hányingerem van tőle.

2014. okt. 27. 15:15
 1/5 anonim ***** válasza:
Sima víz helyett igyál reggelire és este nagy bögre teát, tejet, ebédre egyél minden nap levest, csinálj frissen facsart gyümölcsleveket.
2014. okt. 27. 15:27
 2/5 Sowilo ***** válasza:

# 1 Egészség kategóriában vagyunk, ne ajánlj neki tejet.

Ha a vizet nem bírod, igyál teát, jól írta az előző. Én reggelente csinálnék egy nagyobb adagot, és eliszogatnám egész nap. Nem csak fekete és zöld tea létezik, gyógynövényekből is főzhetsz. A mentából, citromfűből, csalánlevélből például nagyon finom teákat lehet főzni, de nagyon sokféle van. Cukrot ne rakj bele.

Emeld meg a sóbeviteled, de káliummentes sót vegyél. Tiszta só, patikai só néven üsd be a google-ba.

Ami a legfontosabb: szoktasd magad hozzá fokozatosan. Hozzászoktál az alacsony vízbevitelhez, a szervezeted ehhez alkalmazkodik, viszont ha visszaszoksz a normál vízbevitelre, ahhoz fog. Nem lesz több egy hónapnál. Nap mint nap emeld az adagot egy decivel, amíg el nem jutsz az ideális mennyiségig. A napi szükségleted annyiszor 1L, ahányszor 20kg vagy. Tehát ha 60kg, akkor 3L.

2014. okt. 27. 16:39
 3/5 A kérdező kommentje:

2-es, pechedre imádom a tejet (házi), és a reggeli tejes kávéról nem szeretnék lemondani. Bár általában ennyiben ki is merül, az napi 1 dl kb.

Amúgy köszi a tippeket. Teából sokfélénk van (barátom teás, sajnos én kevésbé), meg ízesített vizet szoktam kutymolni, de így is gyér.

2014. okt. 27. 17:18
 4/5 Sowilo ***** válasza:

Egy jó fodormenta teánál szerintem kevés jobb dolog van, egészen más mint a filteres ízesített cuccok.

Ha a tejről nehezedre esik lemondani, pótolhatod növényi tejekkel. A mandulatej nagyon finom, ahogy a kókusztej is(otthon is csinálhatsz, így olcsóbb mint a tehéntej), vagy van még a zabtej, bár nem mindenkinek ízlik.

2014. okt. 27. 18:33
 5/5 A kérdező kommentje:

Áh, mi is szálas teázunk (van, vagy tízféle) - most épp gyömbér-kamilla keverékét nyomom pici citromlével meg mézzel.

A tejből meg kóstoltam növényi alapúakat, és egyik sem jött be. Ha attól a napi 1 bögre házi tejtől fogok elpatkolni, hát így jártam. :D

2014. okt. 27. 23:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!