A hőkezelés a húsban lévő antibiotikumot nem semmisíti meg?
Figyelt kérdés
Időnként riogatják az embereket azzal, hogy túl sok antibiotikumot szednek és az milyen káros.
Aztán azt mondják, hogy elkerülni is nehéz(főleg Észak-Amerikában), mert az állatoknak is sokat adnak belőle és a húsukkal mi is elfogyasztjuk. És az káros !!
A kérdésem, hogy a hőkezelés nem hatástalanítja,ártalmatlanítja a húsokban az antibiotikumot?
2014. okt. 15. 17:24
1/1 Titkos Arisztid válasza:
Az leginkább az antibiotikumok fajtájától függ, de maximum kémiai bomlást szenvedhet, így a hatása részben megmaradhat. Egyes antibiotikumoknak nem árt a hő, azok változatlan, vagy közel változatlan formában kerülnek a szervezetbe. Ha ettől tartasz, javaslom a Biocsirkét, megbízható forrásból (pl. Rozinéni kertjéből nagyonvidékről... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!