Mennyire vészes, ha ilyen magas a bilirubinem?
Figyelt kérdés
A Totál bilirubin szintem 56,2 (21-ig normális), a konjugált 10,2 (4.3-ig normális), tehát jóval a maximális értékek felett vannak. Mit jelent ez pontosan, mennyire van kritikus állapotban a májam? Nekem fel sem tűnt, hogy bármi baj lenne a szervezetemmel, teljesen jól vagyok, így nagyon sokkoltak ezek az értékek. Befolyásolhatja, hogy vizsgálat előtti este megittam aznapi éhgyomorra két sört, és utána sem ettem a vizsgálatig? (Volt a kettő között 10 óra, hogy kiürüljön a szervezetemből)2014. okt. 12. 22:16
1/7 anonim válasza:
Na erre kivancsi vagy, nekem is magas volt, magsabb mint a tied. De nekem mas cuccok is magasak voltak, neked?
3/7 A kérdező kommentje:
Nem, minden más bőven határértékeken belülre esik.
2014. okt. 12. 22:25
4/7 anonim válasza:
Ez kicsit emelkedett, keresni kell az okát (egészen ártalmatlan dolgok is okozhatják), de nagyon ne parázz be, ennek több tízszeresét is szokták látni (máj)betegségekben.
Mi miatt csinálták a labort? Mivel más májenzimedet (ASAT, ALAT vagy GOT, GPT; ALP) nem látjuk, nem tudni, hogy egyáltalán a májaddal van-e gond. Lehet, hogy valamiért fokozottabban esnek szét a vörösvértesteid, attól emelkedett meg. Nincs műbillentyűd?
Na mindegy, csak kíváncsi vagyok, de szerintem ne aggódj, ez így önmagában nem vészes.
5/7 A kérdező kommentje:
Nincs műbillentyűm, semmi mű nincs szerencsére a testemben, műtétem, komolyabb beavatkozásom sem volt még (najó, a mandulám kivették 18 évesen, most 23 vagyok) :)
Nőgyógyászi vizsgálatok miatt mentem laborba, fogamzásgátlót szeretnék.
2014. okt. 12. 22:28
6/7 A kérdező kommentje:
A felsorolt dolgaim is teljesen rendben vannak, pont a két határérték között. Csak a bilirubinem magas.
2014. okt. 12. 22:30
7/7 anonim válasza:
Benne van, hogy a sör csapott oda neked nőként :-) Bár gondolom sárga nem vagy, akkor amúgy sincs ok az aggodalomra. Maximum ellenőrzik és megnézik mégegyszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!