Anorexia + bulímia, milyen vitaminokat szedjek?
Szedek C vitamint, Neuro-t (magnézium + Bvitaminok), és most elkezdek majd D3 vitamint is, mert nem akarok csontritkulást és "összemenni"...tejtermékeket néha eszem/iszom, szerintetek szükséges lenne kálcium is?
22L, 170cm/43 kg
Tök mindegy, bármit szedsz be, nem fog használni.
Étel kéne - normális -, ám azt megvonod. Hát vagy kórházban megpróbálnak helyre tenni, vagy meghalsz.
Vitaminokkal és extra ásványi anyagokkal sem tudod kompenzálni azt a negatív hatást, amit az étel megvonásával okozol magadnak. Ez tapasztalat.
Ettől függetlenül szedj minél több vitamint, de ne várj csodákat. Időt talán nyerhetsz vele és kisebb lesz a kár, amit a testednek okozol, mire rendbe tudod tenni a gondolataidat és legyőzöd a xia-miát. Ne halogasd sokáig. Az ételmegvonás sok hatása nem jön elő azonnal és nem is múlik el azonnal, ha majd enni kezdesz.
Én is anorexiás voltam, de én már kigyógyultam belőle.
Menzeszed van még?
Én ezeket szedtem anno: Vas+kalcium, Kalcium+D-vitamin, Béress csepp, Magnézium+cink, multivitamin, halolajkapszula,
De ugye tudod: hiába az étrend KIEGÉSZÍTŐ ha nincs étrend.
Köszi, nekem annó a kórházban 30,5 kg-san csak B vitamint adtak étvágynövelőnek (ezt most is szedek), meg a Fresubint. Azt sajnos csak onkológiai betegeknek lehet kedvezményesen felírni, utána nézett az orvosom. De akkor sok problémám volt, kihullott a hajam, 4-5 fogam tönkrement, és beödémásodtam. Ezeket akarom most elkerülni...a fogaimra gondolom jó a kálcium+d vitamin...az ödémám renális (vese eredetű) volt, mert megvontam magamtól a folyadékot is, plusz gondolom az ionháztartásom is felborult. Próbálok odafigyelni a káliumra, de azt is csak vényre írják fel.
Az a baj, hogy nem tudok nagy mennyiségeket enni (ha meg igen, kipurgálom), meg ami egészséges lenne és megvannak benne ezek a vitaminok és ásványi anyagok, az ugye főleg a zöldség-gyümölcs-tejtermék, abból nem tudok annyi kcal-t bevinni, hogy ne fogyjak.
Egészségesek és kcal dúsabbak az olajos magvak, köles, zabpehely, barna rizs is.
Húst, tojás is egyél, muszáj enned, 22 évesen ez a súly borzasztóan kevés!!
Köszi, imádom a földimogyorót, azt szoktam enni! :)
Már csak egy kérdésem volna:
A pszichiátriai gyógyszerekhez képest, milyen sorrendben vegyem be a táplálékkiegészítőket?
antidepi, antipszicho, nyugtató (reggel-este is kell)
Neuro (tulajdonképpen MagneB6 csak nagyobb dózis)
C vitamin
Kálcium+D3 vitamin (most vettem ilyet, amiben mindkettő van)
pre-probiotikum
Úgy olvastam, hogy pl. a magnézium hatással lehet más ásványi anyagok felszívódására, pl. a kálcium. Igaz ez? Akkor hiába veszem be a Kálcium+D3 vitamint, semmit sem érek vele?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!