Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ez csak nálam van igy, hogy...

Ez csak nálam van igy, hogy ebéd után mindig "bealszok"?

Figyelt kérdés
Ez a "bealszok" erős megfogalmazás,de zombizok,mert ebéd után egy fél órával olyan álmosság jön rám,hogy a szemeimet alig birom nyitva tartani..,ez melóhelyen még kinosabb és még csak 29 éves srác vagyok.Persze aztán túllendülök a holtponton,de van erre valami megoldás,hogy ki lehessen ezt védeni?Másnál is előfordul ilyen?
2010. jan. 20. 18:39
 1/9 anonim ***** válasza:
Mert ebéd utàn,ha jol emlékszem az embernek lemegy a cukra,és azért jon az àlmossàg!
2010. jan. 20. 18:44
 2/9 anonim ***** válasza:
Na ez egy nagyon jó és okos válasz volt:( Pont fordítva van, ha jól bekajálsz felmegy a cukrod és bealszol. Kevesebb szénhidrátot egyél ebédre,hátha ez a tünet enyhülne.
2010. jan. 20. 18:51
 3/9 anonim ***** válasza:
Ezt én kajakómának hívom. Én is 29 vagyok és evés után belassulok. Ezt úgy szoktam megoldani hogy evés után egy picit mozgok. Sétálok, vagy csak lemegyek a lépcsőn. vagy csak megmozgatom magam. így elmúlik a kóma.
2010. jan. 20. 18:52
 4/9 anonim ***** válasza:

ha jól beebédel az ember, akkor az emésztőrendszerhez több vér áramlik, a többi résztől elvonva. Kevesebb vér jut az agyadba, és ezáltal kevesebb oxigén.

Kivédeni úgy tudod, hogy többször eszel kevesebbet és hanyagolod a nehéz, zsíros kajákat.

2010. jan. 20. 18:53
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat,sajnos a "többször eszel kevesebbet" nem müködik mivel munkaidőben csak egyszer van kajaidő :/,Mostanában inkább tésztákat szoktam enni valamilyen szósszal,mert ha "nehéz" húsos kajákat eszem,akkor az tuti kóma:D Ez a sétálás jó ötlet,majd kipróbálom!:)
2010. jan. 20. 19:04
 6/9 anonim ***** válasza:
a 18.51es irojànak.Tehàt,ha részletesen leirom,akkor evés utàn a cukor lemegy és fél ora mulva felmegy.OK.
2010. jan. 20. 20:43
 7/9 anonim ***** válasza:

Hajaj, ismerős a téma...

Én a többszöri kajálást úgy szoktam megoldani, hogy összeturmixolok gyümölcsöket: alma + víz, barack (víz nélkül, mert eléggé vizes úgy is, vagy banán + joghurt... stb. aztán beletöltöm egy termosztátoros pohárba (tudod, amit le lehet csukni és nem látszik át) ami az asztalon van: aztán ha megéhezek, egy két hörpintés és egy ideig megint jól laktam :DDD

2010. jan. 21. 10:41
 8/9 A kérdező kommentje:
ma 10:41 Köszi,bár én ilyen turmixokat nem nagyon szoktam inni,de lehet teszek egy próbát!:)És téged is leszokott húzni az ebéd vagy ezzel a módszerrel amit Te csinálsz nem?
2010. jan. 21. 23:09
 9/9 anonim ***** válasza:

10:41-es vagyok :)

Hát, mielőtt ezt kezdtem volna alkalmazni, azelőtt képes voltam kaja után az asztalra tenni a fejemet és egyből elaludni :DDD a kollégák meg azt hitték, hogy csak hülyéskedek XDDDD (tök ciki volt) Azóta már ilyen nem történik :D csak egy kicsit érzem ... szóval nálam bevált, de azért azt is hozzá kell tennem, hogy az a rengeteg folyadék ki is jön valahol :) ergo kb 1/2 óránként kell mennem pisilni, tehát fél óránként rá vagyok szoktatva hogy az asztal mögül felkeljek, és menjek egy kört :DDD úgyhogy lehet hogy inkább ez az oka..

Én a dohányosokra vagyok kiakadva és nem is egy kicsit. Tudod, törvény szerint nekik jár egy óránként 10 perc "bagó szünet"... akkor nekünk nem dohányosoknak miért nem jár 10 perc szünet kajálásra??? vagy 8 órás munkarendben teszem azt 60 perces szundi szünet :DDDD. Jó lenne ha a vállalat, cég, munkáltató is belátná, hogy barom*ra nem hatékony ez a menetrend, miszerint minden munkavállaló kaja után rosszul érzi magát, és belassul... :DDDD

Amúgy amiket néztem neten, olyanokat írnak még, hogy ha teheted, akkor folyamatosan egyél (keksz, müzliszelet : bár lehet egy jót mosolyognék, ha a férfi kollégáim körülöttem azt ennék, de hát miért is ne? :) )hogy folyamatosan egy szinten legyen a vércukrod, meg hogy hát a reggelit nem szabad elfelejteni... olvastam olyat is, hogy ha fehér kenyeret eszel, akkor az azonnal felcsapja a vc szintedet, ha teljes kiőrlésűt akkor csak kicsit emeli meg, de azt hosszan teszi :D Juj, meg még egy dolog: én mostanában azt szoktam észrevenni, hogy ha ebéd után eszek egy kis csokit (értelemszerűen nem egy egész táblát :) ) akkor egyáltalán nem is érzem a fáradságot... de pl. múltkor az összes munkatársam is belassult, hülyeségből papírból összegyúrtam egy labdát, először csak a szomszéddal "dobálóztunk" aztán később az egész iroda beszállt... még jó hogy nem látta a főnök... ez kb 10 percig ment és utána senki sem érezte a kajakómát :DDD

28L

2010. jan. 22. 10:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!