Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Cuokorbetegeknek porcukor...

Cuokorbetegeknek porcukor helyett steménybe mit szabad rakni, mivel lehet helyetesíteni?

Figyelt kérdés

2014. szept. 22. 20:34
 1/7 anonim ***** válasza:
Glukonon
2014. szept. 22. 20:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
xilit
2014. szept. 22. 20:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
stevia, xilit(nyírfacukor), szorbit, eritritol, és bármilyen mesterséges édesítő, amit a boltok polcain találsz (Ezerédes, Pötyi, Canderel és társaik). Emellett lehet még fruktózt is, de csak mértékkel (heti egyszer) mert hosszútávon szív problémákat okozhat, ha túlzásba esnek vele.
2014. szept. 22. 21:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 Blooooow válasza:
Stevia xilit (nyírfacukor) de mivel ezek mind szemcsések hogyha por cukor kell összedarálni
2014. szept. 29. 06:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
Lehet kapni porszerű édesítőt is, pl a canderel ilyen, bár ez nagyon drága, van olcsóbb is, sajnos a nevét nem tudom. A Tescoban ott vannak egymás mellett.
2014. szept. 29. 08:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
Én por állagú steviát használok, de nagyon óvatosan bánok vele, mert veszettül édes!
2014. szept. 29. 14:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

Már többektől is elhangzott a sztívia (Stevia rebaudiana)kivonata. Egyre több cég kezdi gyártani (természetesen, különböző minőségben, tehát érdemes odafigyelni!). Véleményem szerint ez a legjobb megoldás, ugyanis amellett, hogy kitűnő édesítőszer (egyes koncentrátumok 500× édesebbek, mint a cukor), még a hasnyálmirigyet is táplálja, azaz gyógyítja, tehát kezdődő cukorbetegség esetében egyenesen gyógyszer. Ám van néhány "negatív" tulajdonsága is:

- más az íze, mint a megszokott cukornak, ezért kell egy kis idő, amíg megszokja az ember (én, a kávéba a mai napig nem tudtam megszokni, egyébként bármi másban oké)

- baktérium- és gombaölő hatású (is), ezért kelt tészták édesítésére nem használható, uis. megöli az élesztőgombát.

- sok gyártó mindenféle egyéb anyaggal (pl. glicerin) "dúsítja" a készítményét, ami csak ront a minőségén és az élvezeti értékén.

Lehetőleg a tiszta kivonatot érdemes használni. 1-2 nap alatt megszokja az ember, és minden (káros) mellékhatás nélkül, korlátlan mennyiségben fogyasztható, szemben a cukorral, vagy más mesterséges édesítőszerekkel - ez utóbbiak közül néhány (pl. az aszpartám) idegméreg!

2014. szept. 29. 21:00
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!