Mit egyek? Mit ajánlanátok? Norbi update
Mit ehet
Folyadék: Kakaó, kávé és tea fogyasztása szabad.
Húsok, húskészítmények: Mérsékelt mennyiségben fogyaszthatók: sovány sertés, borjú, marha, fácán, nyúl, oz, liba, tyúk, csuka, lazac (napi: 30-100gr).
Felvágottak: gépsonka, sonkaszalámi, kaposi sonka, diétás virsli, párizsi, zalai felvágott (napi. 20-50gr).
Zsiradék: napi 60-65gr (ételek elkészítéséhez 25-35 gr. használható fel)
Ételek elkészítéséhez használjon napraforgó, kukorica vagy szójaolajat.
Zsiradékot amit már egyszer használtak ne használjanak fel még egyszer.
Rizs: Energiaszegény étrendben a rizs mennyisége korlátozott (napi 10-30gr), de amennyiben nem kell diétáznia akkor nem kell korlátozni mivel purintartalma igen alacsony.
Burgonya: Fogyasztása nem korlátozott csak abban az esetben ha energiaszegényen célszeru táplálkozni.
Zöldségfélék: Javasolt nyersanyagok: saláta, kínai kell, kelbimbó, kelkáposzta, fejes káposzta, savanyú káposzta, tök, padlizsán, patisszon, zukkini, broccoli, sárgarépa, petrezselyemgyökér, paszternák, cékla, újhagyma, rebarbara, paradicsom, zöldpaprika, zeller, uborka, spárga, sóska, gomba, karfiol.
Fozelékbol felhasználandó mennyiség:250-300gr.
Gyümölcs: Fogyasztása nyersen javasolt mivel így vitamin,- ásványianyag és étkezésirost tartalma nem csökken. Ilyen: alma, körte, sárgabarack, oszibarack, szolo, málna, eper, ribizli, egres, meggy, cseresznye, ananász, narancs, citrom, mandarin.
Kisebb mennyiségben fogyaszthat : banán, szamóca, szilva, ringló.
Fűszerek: Petrezselyem, zeller, kömény, szegfuszeg, fahéj, fuszerpaprika, bazslikom, babérlevél, szerecsendió, gyömbér, kakukkfu kapor, tárkony, póréhagyma, fokhagyma, gyenge ecet, só, piros arany, citromlé.
A fenti linken van mintaétrend is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!